woensdag 25 december 2013

dagvoorbijhoroscoop 25-12

Een fijne, gemoedelijke en gezellige eerste kerstdag, anders kan u deze dag niet omschrijven. Zoals elk jaar weer kunt u het niet laten uw oma zaliger te citeren 'zalig zijn de vretenden' En ja, voedsel speelt zeker een belangrijke rol want u bruncht uitgebreid en langdurig met uw gezin. 
Na het tafelen is het dan eindelijk tijd om de cadeautjes die zich de afgelopen dagen onder de kerstboom hadden opgehoopt uit te delen en te openen. Wat een prachtige cadeaus had iedereen uitgezocht! Mooi om te zien hoe iedereen zijn best had gedaan. En ook hoe blij ze waren als een cadeau in goede aarde viel. Cadeautjes uitzoeken voor een ander blijft leuk spannend. Ook u kan opgelucht ademhalen. Het niet gevraagde boek blijkt een schot in de roos.
De kinderen hebben niet zo'n zin dus in de middag loopt u samen met manlief en hond in de bossen bij Havelte. Lekker even een frisse neus halen terwijl u geniet van het steeds weer veranderende bos. De stevige wind van afgelopen weekend had duidelijk nog wat veranderingen aangebracht.
Wanneer u thuiskomt bent u aangenaam verrast. U had uw jongste gevraagd of hij eventueel al wat peertjes zou willen schillen, heeft hij alle peertjes geschild en alle klokhuizen ook verwijderd. U kon de peertjes zo opzetten.Lekker, zo kunnen de smaken goed intrekken voor het diner van morgen.
's Avonds wordt de dag omgedoopt in eerste gourmetdag. De pannetjes komen op tafel en wederom wordt er lang en uitgebreid getafeld. Glimlachend bedenkt u dat uw oma zeker weer eens gelijk had. Zet lekker eten neer en de gezelligheid komt binnen wandelen.

2 opmerkingen: