donderdag 25 april 2013

#WOT deel17


Vollemaan ~ stand van de maan waarbij je hem ziet als een volledig ronde schijf

Enige tijd geleden las ik in Happinez over de invloed van maanstanden op ons leven. Hoewel sceptisch was ik ook geïntrigeerd. Zou een hemellichaam echt zo veel invloed hebben op ons doen en laten? Zo werd er namelijk stellig beweerd dat Nieuwe Maan de tijd van nieuwe ideeën zijn en dat die ideeën tot volle wasdom komen in de periode van de Volle Maan. Zou dat bij mij ook zo werken? Ik besloot eens wat extra aandacht te schenken aan de maanstanden ten opzichte van mijn creatieve invallen en de uitwerking er van.
Zoals wel vaker met dit soort plannen van mij, raakte het idee wat op de achtergrond, maar iedere keer als ik de maan zag, dacht ik toch even na over de stand van mijn creatieve processen. En wat schetste mijn verbazing? Opvallend vaak was ik rond Nieuwe Maan bezig met de opzet van een nieuw verhaal, het uitdenken van een personage of had ik net een nieuw idee. En in de periode van Volle Maan vallen heel geregeld alle puzzelstukjes van een verhaal op hun plek, weet ik plots hoe een verhaallijn anders moet of tik ik me suf omdat inspiratie me een compleet verhaal cadeau doet.
Dus ja, hoewel ik nog steeds enigszins sceptisch ben, heeft Volle Maan wel degelijk invloed op mijn schrijven.
En ja, voor mijn ene eierstok begon te rammelen ook op mijn hormooncyclus.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Hier vind je het #WOT-woord van vandaag en in de reacties de links naar de andere blogs over dit woord.


6 opmerkingen:

 1. Grappig dat het onbewust kennelijk toch invloed heeft....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, zie je, zo ervaar ik dat nou precies hetzelfde. Bij nieuwe maan heb ik echt nieuwe ingevingen. Bij vollemaan kan ik ze terdege uitwerken. Typical! ;-p

  Dank voor deze blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je blijft me verbazen, heerlijk om dit van jou te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen