donderdag 4 april 2013

#WOT deel 14


Survivalkit ~ is een pak met basisbenodigdheden met het vooruitzicht voor jezelf te kunnen voorzien in een noodtoestand

Een #WOT-woord met een twist deze keer, want er wordt gevraagd te denken aan een mentale survivalkit. Dat wat je nodig hebt om een mentale crisis te overleven.

Ik zou heel hard willen roepen dat ik zo’n survivalkit niet nodig heb. Maar dat zou een pertinente leugen zijn. Als ik alleen al naar de afgelopen maanden kijk heb ik al aardig wat mentale crises bezworen. Het is alleen lastig om te bedenken wat daarvoor nodig is geweest. Om uit het diepe, zwarte gat te komen waar ik mij in op zo'n moment bevind.
Ik zou graag willen zeggen dat vrienden bij mijn survivalkit horen, maar mijn vrienden weten dat dat niet waar is. Vriendschap, praten en delen zijn wel heel belangrijke onderdelen van het proces wat na het overleven komt, het herstel. Net zoals liefde. Liefde voor het leven, liefde voor en van manlief, liefde voor en van de kinderen.

Mijn reddingsboei blijkt altijd dezelfde te zijn. Een laptop en een worddocument. En vroeger een pen en papier. En afzondering om in stilte te kunnen schrijven. Schrijven is mijn levenslijn.
Schrijven helpt mij de chaos in mijn hoofd te ordenen. Het laat mij mijn gevoelens in kaart brengen. Het helpt mij duidelijk te krijgen wat er gaande is in de kronkels van mijn zijn. Terwijl ik schrijf kanaliseer ik gevoelens, gebeurtenissen en  indrukken. En zodra ik hier mee bezig ben, voel ik dat er iets anders in mij gaat stromen. Een onverzettelijkheid. Een verbetenheid. Iets wat zich niet zomaar laat wegdrukken. Ik laat mijn innerlijke kracht vrij. Een kracht die mij overeind rukt omdat het niet in een diep gat wil zitten. Een kracht die mij op koers houdt omdat het van geen wijken weet. Een kracht die mij niet opgeeft omdat ze onderdeel van mij is en weet dat we samen alles aankunnen.  
Zodra ik in woorden heb gevangen wat mijn probleem is heb ik de innerlijke kracht om de volgende stap te zetten. Die van geloof, hoop, liefde en vriendschap.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? 

2 opmerkingen:

  1. Zeg ik het heel koud, en zo bedoel je het niet, dan analyseer je, relativeer je en pak je de draad weer op. Goed toch!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. maar dat lukt enkel door middel van schrijven.Anders verdwaal ik zo weer in de kronkels van gevoel en gedachten

      Verwijderen