donderdag 18 april 2013

#WOT deel 16


Bravado ~ Uitdagend

Sinds de opkomst van de sociale media lijkt het wel alsof er meer mensen met bravado zijn. Meningen worden  krachtig en stellig geformuleerd. Nuances lijken uit den boze. Op sociale media wordt alles al snel zwart of wit. Voor of tegen. Eens of oneens.
Zelf vind ik mij een gematigd mens. Ik heb wel meningen maar die zijn zelden helemaal zwart of helemaal wit. En ook zijn ze zelden uitgesproken rood, geel of blauw. Ik heb een voorliefde voor de mengkleuren. Ik houd van paars, roze en oranje. En het liefst zie ik die in vele nuances. Paars wat neigt naar rood, gecombineerd met licht roze-rode kleur.
Bravado wordt ook vaak ingezet als men een discussie uit wil lokken. Een simpel, doeltreffend middel. Er is altijd wel iemand die met evenveel bravado het tegendeel wil beweren. Dat dit soort discussies zelden uitmonden in een zinvol gesprek met uitwisseling van argumenten waardoor alle deelnemers hun stellingen ietwat nuanceren, schijnt niemand wat uit te maken. Het gaat om de discussie, niet om de uitkomst. Die staat van te voren al vast. Ieder blijft bij zijn mening, men weet alleen nu  wie hetzelfde denkt en wie niet. Het scheidt de schapen van de bokken.
Het lijkt alsof ik niet veel op heb met bravado. En toch kan ik een beetje bravoure wel waarderen. Mensen die een missie hebben. Een passie voor een in hun ogen goede zaak. Zolang ze maar niet de nuances uit het oog verliezen.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

1 opmerking: