zaterdag 6 september 2014

dagvoorbijhoroscoop 5-9

de dag van vandaag begint een stuk rustiger dan die van gisteren. Daar houdt u van. In stilte de eerste kop koffie van de dag drinken en langzaam in het land der wakkeren binnen gaan. En dat lukt prima.
Tot u uw kopje wil neerzetten en uw oog valt op een briefje wat op het tafeltje ligt. Een briefje met een lijst aan dingetjes die eigenlijk even gedaan moeten worden voor manlief weer uit bed komt. Denk aan even naar de apotheek, even de dierenarts bellen voor een afspraak, even naar een drogist voor spul voor manlief, even boodschappen doen, dat soort dingen.Geen van allen tijdrovend maar wel allemaal kleine k-klusjes. Daar gaat uw rustige dagje.

Hoewel u niet heel blij bent met het lijstje houdt het u wel leuk bezig. Voor u het weet is het tijd om manlief te wekken zodat hij tijd heeft om wakker te worden voor hij samen met hond en kitten mee mag naar de dierenarts. Helaas staat u op dat moment nog wel in de stad met nog twee te doen-dingen op het briefje. Daar heeft u nog wel tijd voor maar wanneer u dan thuis bent heeft manlief geen tijd meer om rustig wakker te worden. Dan maar even bellen.

En daar loopt u dan, van de ene winkel naar de andere, dwars door winkelende mensen heen, met een telefoon aan uw oor en daarna zelfs in gesprek. En u schaamt zich een beetje. U voelt zich een beetje asociaal. U voelt zich een beetje ongemakkelijk. Maar gelukkig is manlief altijd kort van stof aan de telefoon en kunt u snel de laatste boodschappen doen (Te snel zal later blijken want u bent weer eens een hoofdbestanddeel van de maaltijd vergeten).
Wanneer u alles heeft gedaan en ook weer terug bent van de dierenarts voelt u zich behoorlijk moe. Hoogste tijd om even achter de laptop te schuilen en uw oogjes dicht te laten vallen. En al komt u niet veel verder dan doezelen, het is genoeg om weer voldoende energie te verzamelen voor het koken en om na het eten de hond uit te laten. Daarna bent u vrij. U hangt lekker voor de tv. Verstand op nul,blik op oneindig en ondertussen de kitten aaien die bij u opschoot in een diepe slaap is gevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten