donderdag 4 september 2014

dagvoorbijhororscoop 4-9

Deze ochtend wordt u wakker van het geluid van de stofzuiger. Enigszins verbaasd loopt u naar beneden waar u manlief aantreft die net de stofzuiger uit zet. U kijkt eens op de klok en constateert dat hij eigenlijk al in bed had horen liggen. Manlief schokschoudert maar weet dat u gelijk heeft. Hoe lief het ook is dat hij u helpt omdat hij ook wel door heeft dat uw batterijtje momenteel nogal snel leeg is, het is niet de bedoeling dat hij te weinig slaap krijgt. Daar wordt ook niemand vrolijker of beter van. Dat snapt hij zelf gelukkig ook en dus stapt hij tien minuten later in zijn bed.

Zelf doet u uw best uw energie vandaag weer zo goed mogelijk over de dag te verdelen. U heeft overdag namelijk een aantal dingen te doen in het centrum van het stadje waar u woont. En in de avond is er een ouderavond van de school van uw jongste. U baalt dus ook stevig wanneer vermoeidheid u in de middag overvalt. En het lastigste is dat u er niet aan toe kan geven omdat twee zonen al thuis zijn en zich beneden bezig houden omdat boven manlief slaapt. Zelfs een beetje dommelen zit er niet in. Dan maar een beetje haken, een simpel spelletje doen en vooral heel veel dom hangen.

Het helpt wel. Na het eten voelt u zich nog steeds wel moe,maar het futloze is er weer even af. Genoeg om op de ouderavond alle informatie op te nemen en verwerken. Meer dan genoeg.
De school lijkt nog steeds de goede plek voor uw jongste, hij begint zich er ook zelf zijn draai te vinden, en toch is er iets wat bij u zeurt. Nee, het verontrust u niet,maar u blijft het opmerkelijk vinden. Een van uw zoons mentoren is leraar Nederlands en de vorige keer vielen u al een aantal bijzondere uitspraken op (laat de deur maar los). Vandaag merkt u weer twee behoorlijke fouten op. 'Mits' en 'tenzij' worden verwisseld en even later hoort u hem 'ter zijner tijd' zeggen, met de nadruk op 'ter'. En dat vindt u toch verbazingwekkend voor een docent die Nederlands moet onderwijzen op een HAVO/VWO- niveau. Maar ja, u bent natuurlijk ook wel een beetje een taalzeurdertje.

3 opmerkingen:

 1. Is het niet verstandig hem te wijzen op zijn fouten? Zie het al voor me........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. denk jij echt dat ik mijn mond kon houden? Ik was moe he, dan werkt de stemrem niet zo best.

   Verwijderen
  2. Neeeeeee, maar goed. Kan niet zo maar blindelings aannemen dat je dat wel of niet gedaan hebt. Dus vandaar mijn vraag. Netjes he?

   Verwijderen