vrijdag 30 mei 2014

WOT deel 22 / 2014

Verdwaald ~ de weg kwijtraken

Verdwalen, ik kan het overal en nergens in.
Momenteel verdwaal ik in de dagen. Dat gebeurt me altijd in deze wirwar van feestdagen, schoolvakanties, schoolreisjes, rapportbesprekingen en verjaardagen. Ik ben afhankelijk van mijn laptop om te weten welke dag het is. En meestal controleer ik dat nog even op mijn telefoon. En als ik het echt zeker wil weten kijk ik ook nog in mijn agenda.

En ondanks dat mijn richtingsgevoel en ori├źntatievermogen niet bijster slecht zijn, verdwaal ik heel makkelijke in bossen. Nou ja, verdwalen. Echt verdwalen doe ik zelden, maar ik heb wel heel vaak grote twijfel over waar ik ongeveer ben, welke kant ik op zou moeten en of ik nog wel de juiste kant op ga, terwijl ik door die onzekerheid enkel en alleen bewegwijzerde routes loop.

Maar waar ik nog het meest in verdwaal zijn mijn gedachten, gepieker en gemijmer. Ik vraag mij geregeld af hoe ik nu weer op een of andere rare gedachte ben gekomen. Welke rare afslag in mijn hersenkronkels mij bij een of ander bizar idee bracht. Via welke bocht in mijn brein ik nu weer bij een absurditeit terecht ben gekomen. 
Daar in die krochten van mijn hersenen kan ik uren rondhangen. Ik kan er rondzwerven van gedachte naar gedachte. Ik dwaal en dwaal net zo lang tot ik niet meer weet hoe ik er ben gekomen, maar vooral ook niet hoe ik er weer uit kom. Tot ik volledig ben verdwaald in mijn eigen zijn.Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, plog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.

2 opmerkingen: