donderdag 8 mei 2014

WOT deel 19 / 2014

Charisma ~ talent, bijzondere uitstraling van een persoon

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ja, ik ken zulke mensen. En ja, ik heb er ook gekend. En dat was soms wel eens lastig omdat iedereen deze persoon schijnt te kennen of wil leren kennen. Het zijn mensen die zomaar een onuitwisbare indruk maken.
Voor minder charismatische mensen is deze aandacht niet altijd prettig. Soms wil ik wel eens even iemand voor jezelf hebben. Of dat van al die aanpappers er een is die mij net zo de moeite waard vind als mijn vriendin. Of dat de mensen die ik al vijfentwintig jaar op verjaardagen tegenkom mij herkennen zonder dat manlief naast me staat.

Bevriend zijn met charismatische mensen is heel fijn. Hun uitstraling stelt me op mijn gemak. De charismatische mensen die ik ken zien ook geen noodzaak in zich anders voordoen dan ze zijn wat een fijn soort rust uitstraalt. Ze zijn ‘gewoon’ op hun gemak met zichzelf.

Eigenlijk ben ik wel een beetje jaloers op charismatische mensen. Maar een klein beetje hoor, want juist doordat ik er een paar ken weet ik ook dat ook charisma vooral buitenkant is. Ja,het zijn prettige mensen, maar het zijn vooral mensen. En dus hebben ook zij wel eens een kuthumeur, gaat er wel eens van alles mis en zit het leven af en toe flink tegen. Het lijkt ze alleen makkelijker af te gaan.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, plog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.

2 opmerkingen:

  1. ik dacht even dat je over mij ging schrijven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. sorry voor de teleurstelling. Heb jij wel over mij geschreven?

      Verwijderen