donderdag 9 mei 2013

#WOT deel 19


Romantiek ~ 1) Als in een roman 2) Cultuurperiode 3) Heerschappij van het gevoel 4) Kunststijl 5) Kunstrichting 6) Kunststroming 7) Richting in de kunst 8) Romantisme 9) Tijdperk in de kunst 10) Wat tot de fantasie spreekt

Grote romantiek is aan mij niet besteed. Ik maak geen lange wandelingen terwijl ik de hand van mijn liefste vasthoud. Als ik een lange wandeling maak is dat omdat ik even alleen wil zijn. Geen picknick in het lentezonnetje want ik word iebelig van de beestjes. Geen dinertje bij kaarslicht want ik zie graag wat ik eet. Geen samen staren naar een zonsondergang want de stilte roept teveel  onrust op.
 Het enige wat ik ooit uit puur romantische overwegingen heb gedaan is trouwen. Daar zat geen enkele pragmatische reden achter, enkel de wil onvoorwaardelijk in deze relatie te geloven. Dat was dan meteen ook het enige romantische aspect aan het huwelijk. De datum, het tijdstip en de feestlocatie waren volledig uit praktische overwegingen. De datum was de dag voor Hemelvaartsdag zodat we er een lekker lang weekend achteraan zouden hebben. Het tijdstip was zo gekozen dat de jongste twee gewoon hun middagslaapje konden houden. En de feestlocatie was centraal, niet te ver van Meppel en een plek waar kinderen zich kunnen vermaken. En het aanzoek ging per mail naar manliefs werkplek.

Voor mij dus geen romantiek met een hoofdletter. Voor mij zit romantiek niet in grootse gebaren. Romantiek is voor mij een kopje thee gebracht krijgen als ik in bad lig. Romantiek is voor mij het in stilte aan tafel zitten na een heftig gesprek waarin besloten is elkaar en de relatie niet op te geven. Romantiek is voor mij een klein knikje van manlief als we moeilijke beslissingen moeten nemen omtrent onze kinderen. Romantiek is voor mij samen met het bord op schoot een muziekdocu kijken als de kinderen een weekend weg zijn en aan de hand van die docu hele gesprekken hebben over muziek, de betekenis, hoe het ons laat voelen en wat we bewonderen of mooi vinden. Romantiek is voor mij een knuffel krijgen als ik daar om vraag omdat die ene knuffel op dat moment alle liefde, steun en begrip geeft die ik nodig heb.

Voor mij zit romantiek vooral in het dagelijkse. De kleine dingetjes waardoor je weet waarom je voor de ander hebt gekozen. En vooral ook dat die keuze de juiste was.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.

4 opmerkingen:

 1. ik begrijp het helemaal, geloof ik. Herkenning eigenlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjemig. Apart. Maar wel zo blij dat je lekker nuchter kunt zijn. Dan kan ik tenminste dromen over romantiek ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van mij mag je dromen. Groots en meeslepend of klein en alledaags. Geniet ervan!

   Verwijderen