donderdag 21 maart 2013

#WOT deel12

Magie ~ manier waarop mensen proberen natuurlijke krachten te beïnvloeden


Je zou het op het eerste gezicht misschien niet van me denken maar in mijn hart ben ik een romanticus. Niet zozeer praktisch gezien, ik doe niet aan diner bij kaarslicht en dergelijke, maar wel in mijn levensinstelling. Ik geloof in liefde, ik geloof in relaties en ik geloof dat de mensheid uiteindelijk goed wil zijn in doen en laten. Bij dat laatste is het grootste struikelblok voornamelijk mijn eigen ideeën over wat goed en fout is. Ik geloof dus in sprookjes.

Het mooie van in sprookjes geloven is dat ik daardoor ook geloof dat er magie heerst in alledaagse dingen. Ik zie magie in het (uitblijven van) wisselen van de seizoenen. Ik zie magie in vriendschappen. Ik voel magie als er in moeilijke tijden plots iets moois gebeurt.
Hoewel ik in sprookjes geloof, geloof ik niet dat we al het slechte en nare kunnen weg toveren. Maar met geloof in eigen kracht, een positieve instelling, een beetje inzet en het besef dat het leven nou eenmaal bestaat uit goede en slechte dingen kunnen we het wel een stuk draaglijker maken. En dat is voor mij pure magie.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier !

4 opmerkingen:

 1. Je bent niet de enige die in sprookjes gelooft. Ik hoop ook nog altijd op het goede in de mens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en met iedereen die dat gelooft maken we de wereld een klein beetje mooier!

   Verwijderen
 2. En ik! :) En die mensen die 't niet verdienen, die schakel je eruit! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een romanticus! Er zijn er meer dan ik had kunnen vermoeden ;-)

   Verwijderen