zondag 17 maart 2013

50books- vraag 10


Wat betekent de Boekenweek voor jou?

Eigenlijk doet de boekenweek me niet veel. Ik ren niet naar de winkel voor het boekenweekgeschenk. Ik dompel me niet onder in boekaankopen. Ik ga niet op zoek naar lezingen van schrijvers. Niet omdat ik dit alles niet zou willen, maar meer omdat de boekenweek zich altijd aan mijn aandacht onttrekt.
Je zou denken dat de boekenweek niet te missen is. Er wordt in de media altijd veel aandacht aan besteedt. Zo heb ik afgelopen week heel erg genoten van de speciale DWDD-uitzending met Adriaan van Dis, heb ik zeker diverse items over het boekenbal gezien en heb ik diverse artikelen gelezen over het boekenweekgeschenk. En toch was ik stomverbaasd dat ik afgelopen zaterdag het geschenk kreeg bij mijn aankoop. Misschien ook wel omdat ik een kookboek aanschafte, maar vooral ook omdat ik al weer was vergeten dat het boekenweek was.
En zo vergaat het me elk jaar. Al gebeurt het me nog veel vaker dat ik pas na afloop denk:” O ja, het was vorige week boekenweek.”

#50 books is een initiatief van Petepel. Elke week op zondag zal hij een nieuwe boekvraag posten die door iedereen vrij mag worden ingevuld. Alles is toegestaan. Een foto, een recensie, een persoonlijke herinnering, enzovoorts. De beantwoording van de vraag hoeft helemaal niet op dezelfde dag of binnen een week. Wanneer je het blog klaar hebt, post het dan en plaats een link onder de betreffende vraag, zodat iedereen het kan volgen en bij je komt kijken.

2 opmerkingen: