vrijdag 2 september 2022

#wot deel 35, 2022

 

In mijn omgeving is het geen geheim dat ik wil verhuizen. Hoewel het een zeer praktisch huis is heb ik er weinig binding mee. Het was toentertijd de beste oplossing voor een zeer acuut ruimtegebrek. Een grote bak ruimte met ruime tuin. Ideaal met jonge kinderen, helemaal omdat het middenin een woonerf staat. Zo ongeveer alles wat onze kleine stadswoning niet had.

Maar onze stadswoning had wel iets wat deze bak ruimte met muren erom heen niet had. Een smoel. Een karakter. Een woning die bij mij  meteen een prettig gevoel van thuiskomen opriep. Alles ademde uit dat ik hier thuis was. De oude keuken, de gipsplaten die boven de kamers afbakenden, de open wenteltrap waar ik geregeld bibberend van de zenuwen van afliep, de brandmelder die overal moord en brand over schreeuwde. Binnen deze bakstenen lag mijn leven, hier was ik thuis.

 

Toen we onze huidige bleekscheet kochten dacht ik dat die binding nog wel zou komen maar niets bleek minder waar. Dit huis heeft nooit mijn thuis-gevoel aangewakkerd. Bij dit huis zat dat altijd meer aan de mensen die erin woonden en hun vele lotgevallen. Niet in de bakstenen, de betonplaten of de enorme ramen. Zelfs niet in mijn fijne paarse keuken.

Onze ruime gezinswoning in een woonerf heeft zijn functie voor ons vervuld en nu onze kinderen één voor één uitvliegen wordt het tijd voor ons om door te gaan. Kleiner wonen en ons huis beschikbaar maken voor een nieuw jong gezin wat snakt naar ruimte in en om huis.


Visualiseren: 1) Aanschouwelijk maken, 2) Uitbeelden, 3) Voorstellen

Betekenis geplukt van https://www.encyclo.nl/begrip/visualiseren

 

Stiekem was een ik een paar jaar geleden al begonnen met dromen. Een leuk huis met smoel. Ik droomde weg bij Funda. Klikte de ene na de andere droomlocatie aan. Zou ons gezin daar passen? Zou ik me daar thuis voelen? Zou dit ooit haalbaar zijn?  Zouden we daar samen oud kunnen worden?

Ik zie voor me hoe we het gaan inrichten. Hoe het zal zijn om daar te koken, een taart te bakken, lekker rond te rommelen. Waar de tv zal komen te staan. Hoe manlief die zo zal neerzetten dat hij vanaf zijn nieuwe zitplek optimaal zicht heeft. Ik zie ons al helemaal ons gewone leven leiden op die idyllische plek.

 

Onze eisen aan een woning zijn anders geworden dan toen ik begon met dromen , maar het hoofdprobleem is nog steeds hetzelfde. Waar vind je zoiets in onze prijsklasse?

Met de huidige woningmarkt kan het zo maar zijn dat we nog jaren in dit huis wonen. Er zit dus niets anders op dan visualiseren in wat voor huis ik wil wonen, op welke plek dat mag staan en hoe blij ik zal zijn dat het ons toch gelukt is een nieuw droomhuis te vinden.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten