zondag 6 februari 2022

dagvoorbijhoroscopen 06-02-2022

 

Na wat langere tijd ziek te zijn geweest door nierstenen en de effecten van morfine op uw darmen. Dat gaf wat complicaties maar sinds anderhalve week bent u uw bezigheden weer langzaam aan het uitbreiden. En sinds vandaag heeft u uw bezigheden weer uitgebreid met bloggen.

Eerder vandaag schreef u met veel plezier een #wot. U vind dat na al die tijd nog steeds een erg leuk concept. Het is leuk om te zien welke associaties een woord oproept, welke herinnering boven komt drijven of welke mening plots gedeeld wil worden.

U merkt ook dat u makkelijker schijft aan de hand van een concept. U hoeft niet op zoek naar een onderwerp, het dient zich als vanzelf aan omdat u altijd dezelfde weg bewandeld als u zo’n blog schrijft. Bij de #wot leest u het woord op twitter. Dan begint er meestal al van alles te gebeuren in uw brein. Dan leest u het bijbehorende blog, laat dit even rusten en dan ontstaat er vaak vanzelf een schrijfrichting.

 

Ook met deze voorbijhoroscopen heeft u houvast van een concept. Ooit heeft iemand de voorbijhoroscopen bedacht om de dag te beschouwen, zegeningen te tellen en het mooie in het alledaagse zien.

Bij u heeft het zich ontwikkelt tot een vorm waarin u uw bezigheden kan delen, uw dagelijkse mijmeringen kan laten passeren en op een wat bijzondere ietwat afstandelijke manier een inkijkje geven in uw leven, uw persoon en uw dagelijkse beslommeringen, hoe groot of klein die mogen zijn.

 

Het enige wat deze beide concepten u niet geven is een natuurlijke manier tot het schrijven van fictie. De concepten die u hier voor heeft gevolgd bleken altijd van voorbijgaande aard. Ook is het u niet gelukt een concept te vinden wat u naar eigen hand heeft kunnen zetten zoals u met de voorbijhoroscopen heeft gedaan. Soms vindt u dat jammer. U mist namelijk het fictie schijven. Soms denkt u dat u dan maar eens wat meer tijd moet maken er wat van te maken. De inspiratie ligt op straat, in een klein hoekje, in de lucht, in de natuur, in de mensen die u ontmoet. Het is een kwestie van laten gisten en dan eens gaan destilleren. Een geduldskwestie en hard werken. Tijd voor maken en er aandacht aan besteden dus. U gaat het nog eens laten bezinken. Wie weet wat er komt op borrelen.

1 opmerking:

  1. Geeft mij weer moed voor mijn komende #WOT woorden. Dank, ook voor je stukjes

    BeantwoordenVerwijderen