donderdag 10 juni 2021

#WOT deel 21, 2021

 Mijn laptop zal momenteel acht of negen jaar oud zijn. Toen ik hem kocht was het geen topmodelletje maar hij voldeed meer dan aan mijn eisen. Hij startte lekker snel op, ik had een behoorlijke opslagruimte en ik had eindelijk een officieel officepakket om kijn blogs in te schrijven. Voor mij was het een topmachientje.


Helaas is acht, negen jaar redelijk intensief gebruik het apparaat niet in de koude kleren gaan zitten. Er zit heir en daar wat ruis in wat programma's. Er is van alles toegevoegd en her en der wat verwijderd. Programma's zijn geüpdate, besturingsprogramma's geüpgraded en office was vervangen door een nog mooiere versie uit een pakket van school.


Slijtage = 1) Achteruitgang 2) Afslijting 3) Aftakeling 4) Gebruikssporen 5) Kwaliteitsvermindering door gebruik 6) Sleet 7) Slijting 8) Slijtplek 9) Kapot gaan door gebruik.


Een paar maanden geleden werd het einde van mijn laptop ingezet. Eén van mijn kinderen kreeg het voor elkaar om colaspatten terecht te laten komen op mijn toetsenbord. Geen water, geen koffie of thee, nee,vieze, zoete, nare, roestverwijderende cola. Ondanks een onmiddelijke reddingspoging was het leed geleden. Mijn numpad werkt grotendeels niet meer, de enterknop boven de shift geeft geen sjoege meer, de conventionele 9 hapert en een deel van de functietoetsen zitten er enkel nog voor de sier. Maar het typt nog. Niet van harte maar het typt. Als mijn typjuf me zou zien zitten typen zou ze spontaan een hartverzakking krijgen!


Bovenop deze hardware-ellende kwam afgelopen maand nog een dreun. Mijn officepakket werd niet langer ondersteund. Helaas heb ik mijn oude softwarepakket moeten verwijderen omdat hij steeds overhoop lag met de nieuwe waardoor ik plots geen Word meer had. Wat voelde ik em vreselijk onthand. Net mezelf weer een beetje aan het bloggen gezet, loop ik tegen materiaalpech op. 

Natuurlijk zou ik een nieuw officepakket kunnen aanschaffen maar die pakketjes kosten geen kattenpis. Dus het liefst zou ik deze dan in combinatie met een nieuwe laptop willen kopen. Klinkt simpel maar is het helaas niet. 

Het tekort aan chips is best duidelijk te zien als je op zoek gaat naar een nieuwe laptop.Top off the bill is wel verkrijgbaar maar een beetje leuk middle of the road laptoppie (één die aan mijn eisen en die van de portemonnee voldoet) is nauwelijks leverbaar.

Voorlopig moet ik dus nog even met mijn ouwe getrouwe doen. We kennen elkaars mankementen onderhand zo goed dat we het best nog even samen rooien. Alleen dat bloggen he. Ik kon het niet verkroppen dat dat weer volledig op zn gat kwam te liggen. 


Het heeft tot een paar dagen geleden geduurd voor mijn middelste zoon me wees op het bestaan van Wordpad, een zeer kale versie van Word. Zo kan ik toch mijn blogjes typen. Beetje jammer dat hij dat een maand geleden niet kan vertellen.
2 opmerkingen:

  1. Kinders zijn langzaam. Ik heb net een nieuwe laptop en had een aanbieding van de telegraaf voor office, word, Excel en PowerPoint. Iets van 35 tot 40 euro. Kijk even of het nog geldig is. Mijn laptop is een paar maanden oud

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dat klinkt als een goede aanbieding. Ik ga eens kijken of ik nog iets kan vinden

      Verwijderen