dinsdag 28 oktober 2014

dagvoorbijhoroscoop 28-10

Ook vandaag neemt u zich ernstig voor niet alles zo ernstig in te zien als u een aantal weken heeft gedaan. Maar het leven maakt het u niet eenvoudig. Het blijft u maar citroenen naar het hoofd gooien. En met alle positiviteit van de wereld wordt het erg lastig om van al die zure krengen lekker zoete limonade te maken.
Maar vandaag gaat u opnieuw vol goede moed van start. En u draait lekker. U bent huishoudelijk actief, u loopt een lekker stuk met de hond, u haakt een stukje, u haalt wat boodschappen en u beloofd uzelf dat u bij thuiskomst uitgebreider gaat zitten hobbyen. U bent gematigd tevreden. Tot u  daadwerkelijk thuis bent.
Thuis pakt u uw mobiel en blijkt dat u een behoorlijke stroom berichtjes heeft van uw middelste. En uit de toon en inhoud kunt u opmaken dat hij een zware aanvaring heeft gehad met zijn mentor. U besluit even af te wachten maar krijgt nog een berichtje waardoor u zich nog wat meer zorgen maakt. Hij heeft niet alleen een aanvaring gehad, hij voelt zich ernstig onheus bejegend. Dat voorspelt weinig goeds. Dat betekent meestal dat hij enorm blijft hangen in woede, niet voor rede vatbaar is, ervan overtuigd is dat hem onrecht wordt aangedaan en normale communicatie  vrijwel onmogelijk.
Gelukkig belt al vrij snel zijn mentor om een en ander te vertellen. En er is inderdaad sprake van een conflict. Een uit de hand gelopen conflict zelfs. Middelste is eerder die dag volledig geflipt. Mentor dacht dat hij wel weer redelijk gekalmeerd was tot ik hem vertelde over de berichtjes. Gelukkig maar dat hij belt voordat middelste naar huis mag want dit geeft hem de mogelijkheid de aanvaring nogmaals ter sprake te brengen  en hopelijk nu wel middelste uit zijn ruzie-modus te krijgen.
Wanneer middelste thuis komt lijkt zijn humeur inderdaad redelijk. Wel oogt hij enorm moe en wil hij graag boven tv-kijken. Even alleen zijn. Tja, logisch na zulke heftige emoties. Laat maar gaan, hopelijk is hij dan weer tot zichzelf gekomen als het tijd is om te gaan paardrijden. Wel zo prettig voor zowel hem als het paard als de lesgever. En dat lijkt gelukt te zijn.

Ondanks dat u tussendoor nog een telefoontje krijgt met verontrustend nieuws over iemand anders, doet u een poging u niet uit het veld te laten slaan en de dag positief te vervolgen. 

Dipje... Cartoon door Dirk Verschure.

Zo jammer dat uw hond en kat niet mee willen werken. Want ondanks dat u uw best heeft gedaan zonder kat de hond uit te laten loopt uw katertje toch samen met u het park in. Helaas heeft uw hond niet door dat het Eddie is en jaagt hem op. Zo een rottige boom in. Natuurlijk staat de boom in een bosschage, huppelt uw hond kwijlend en joelend om de stam zodat u hem enkel met heel veel moeite kunt aanlijnen en durft de kat,  zelfs als u de hond bijna wurgt zo kort als u de lijn heeft, niet de boom uit en moet u die dus opvangen terwijl u tegelijkertijd de hond vast houdt, naar de kat reikt en voorzichtig aan de boom schudt. Morgen kunt u er vast om lachen, maar opdat moment voelt u een ernstige voorkeur voor zelf in de boom te gaan zitten en er pas weer uitkomen als de dingen wel weer uw kant op gaan.

Morgen maar een nieuwe, ernstige poging doen om niet in een depressie te schieten.

1 opmerking: