woensdag 5 januari 2022

dagvoorbijhorscoop 04-01-2022

 

Na een prima nacht slaap bent u aardig op tijd in de benen. Niet helemaal vrijwillig, het klusteam bij de buren iets verderop is al weer driftig met de boor en hamer aan de slag. Gelukkig geen boorhamer maar wel goed hoorbaar in alle zes-onder-één-kap-woningen.

Voordeel is dat u mooi op tijd bent voor de boodschappen komen. U denkt er zelfs over voor hun aankomst nog even mee te huppelen met Nederland in Beweging.

 

Het zal bij denken blijven want ruim voor het bezorgmoment staat de bezorger al voor de deur. Hij stoort u een beetje in uw ochtendritueeltje maar hij staat er echt al dus u heeft het er maar mee te doen. Ach, u moet maar zo denken, dit heeft u alvast achter de rug.

Nadat de boodschappen zijn opgeruimd waagt u zich toch nog aan wat meehuppelen. U moet wat nu de sportscholen dicht zijn. Het is niet het allerleukste wat u kunt bedenken maar er zijn tig slechtere alternatieven.

 

De rest van de dag vult u met de gebruikelijke dingen als huishoudelijke klussen, opvoedkundige taken en tijdverdrijven. In de avond haakt u wat aan de deken die u voor hem mag maken nadat u toch maar eens het vorige dekenproject hebt afgeblazen. Natuurlijk in goed overleg maar hij wacht nu al zo lang op iets door mij gehaakt dat het hem bijna worst zal wezen wat ik maak. Al lijkt hij wel blij dat het toch een deken gaat worden in de door hem ooit eens uitgezochte kleuren.

 

In de avond mag manlief weer naar het werk voor een nachtdienst. U grijpt de kans eindelijk Good Omens te gaan kijken. U bent drie afleveringen onderweg en het is alles wat u had gehoopt. U bent blij dat uw natte-droom-combinatie, schrijver Terry Pratchett en acteur David Tennant, alle stoute dromen waarmaakt. U kunt voorlopig weer lekker fangirlen.


Good Omens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten