woensdag 19 oktober 2016

#WOT deel 41

Wachten ~ 1) Afwachten 2) Bevroeden 3) Bewaken 4) Beiden 5) Dralen 6) Darren 7) De kat uit de boom kijken 8) Ergens blijven tot iets komt 9) Hoeden 10) Marren 11) Meppen (crypt.) 12) Schilderen 13) Sarren 14) Tarten 15) Toeven 16) Tokken 17) Talmen 18) Tegemoet zien 19) Uitkijken 20) Verbeiden 21) Zwerven

Wie geregeld met gezondheidszorg te maken heeft mag veel wachten. Zelf noem ik mij onderhand een expert. Wachten aan de telefoon om een afspraak te maken. Wachten in de wachtkamer op de arts. Wachten in een volgende wachtkamer op een onderzoek. Na een onderzoek wachten op de uitslag.

Een deel van mijn leven wordt ingevuld met wachten. Gelukkig heb ik er geen grote hekel aan. Voor mij een kwestie van mijn mentale instelling aanpassen. Als ik mij heb ingesteld op wachten maakt het me niet uit hoe lang ik ergens moet zitten wachten. Ik heb als voorbereiding al mijn telefoonspelletjes volledig klaar staan. Er zit een haakwerk in mijn tas. En als ik echt lang wachten verwacht ook leesvoer, een flesje water en een pakje sultana’s.
Opvallend is wel dat als ik zo goed ben voorbereid ik maar nauwelijks hoef te wachten. Alles lijkt mee te vallen. Er zijn weinig wachtenden voor mij. Er is een afspraak tussen uitgevallen. Het spreekuur verloopt op tijd. Vaak sta ik goed voorbereid zo weer buiten me te verbazen hoe weinig ik heb hoeven wachten.

Hoe minder druk ik mij maak over eventueel lang wachten, hoe soepeler alles lijkt te verlopen. Ook ik sta wel eens in een overvolle supermarkt. Dan kan ik mij best gaan ergeren maar daar verandert die wachtrij geen centimeter van. Juist dan lijkt het allemaal alleen maar langer te duren. Soms  lukt het me dan te bedenken dat we allemaal om dezelfde reden op hetzelfde moment daar in die wachtrij staan. We willen boodschappen hebben en dit moment was het meest geschikte moment in onze agenda. Als dat me lukt dan lijkt de tijd in de wachtrij veel sneller te gaan.
Uiteindelijk denk ik dat als beide situaties geklokt worden ik even lang in de rij heb gestaan. Alleen hoe ik in de situatie stond is totaal anders. Minder gespannen, minder geïrriteerd, meer ontspannen en relaxed. En dat voelt toch een stuk prettiger.1 opmerking: