dinsdag 11 oktober 2016

#WOT deel 40

Stilte ~ 1) Achterbakse 2) Aankondiging van storm (crypt.) 3) Bedaardheid 4) Die hoor je niet vallen (crypt.) 5) Eenzaamheid 6) Geluidsloosheid 7) Geluidloosheid 8) Kalmte 9) Nietszeggend bevel (crypt.) 10) Rust 11) Stilheid 12) Slapheid 13) Silentium 14) Toestand van rust 15) Vredigheid 16) Zwijg

Wanneer het op stilte aankomt heb ik zeer dubbele gevoelens. Ik aanbid stilte en ik verafschuw het net zo hevig. Zonder stilte word ik gek. Van stilte word ik ook stapelgek.

Om te kunnen functioneren is stilte voor mij onontbeerlijk. Ik heb stilte nodig om tot rust te komen, om prikkels te verwerken, om mezelf te kunnen horen denken en mezelf te kunnen zien.
In stilte kan ik mijn leven in perspectief zien. Ik kan de bergen en dalen zien. Ik zie de obstakels op mijn pad. Ik ontdek kanten van mijzelf die achter herrie en ruis verstopt waren. In stilte kan ik mijzelf zien, horen en observeren. Van tijd tot tijd hard nodig.

Maar stilte kan zijn eigen ruis vormen. Als de stilte te lang duurt worden de bergen hoger, de dalen dieper en de obstakels beren op de weg. Observeren wordt navelstaren. Alles wordt uitvergroot. Ook die kanten die niet altijd prettig zijn om zo duidelijk in beeld te hebben. De stilte gaat zijn eigen ruis vormen en vormt zo een cocon waarin ik me steeds meer opgesloten voel.

Mijn grootste denkfout in dit proces is altijd dat ik meer rust en ruimte nodig heb en dat ik die enkel kan creëren met meer stilte. Maar hoe meer stilte, hoe meer ruis, des te meer irritatie en onrust.
En dus ga ik op zoek. Op zoek naar externe ruis. Muziek opzetten, lekker dansen en heel hard meezingen. Naar een beurs, even omringt zijn door dingen waar ik blij van word en heel veel mensen die daar ook blij van worden. Koffieleuten bij een vriendin en elkaar helemaal suf kleppen.
Even weg van de stilte, even weg van mezelf. Een andere manier van mijzelf en mijn leven in perspectief zetten maar minstens zo belangrijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten