zondag 1 mei 2016

#WOT deel 17

Rust ~ 1) Adempauze 2) Bekende personen en groepen 3) Bezitting 4) Beheerstheid 5) Bedaardheid 6) Commando 7) Cesuur 8) Caesuur 9) Deel van wedstrijd 10) Deel van een schip 11) Deel van muziekschrift 12) Dat roest zonder te oxideren (crypt.) 13) Gemoedsrust 14) Gerustheid 15) Glasplaat 16) Gemak 17) Geruststelling 18) Halftime 19) Het niet actief zijn


Het is momenteel nogal eens onrustig in ons huis. Het wegvallen van de logeeropvang, het (nog) niet voldoende geïndiceerd krijgen voor andere logeeropvang en de wachtlijsten voor als we het budget wel naar onze zin rond hebben vergen veel van ons allemaal. Onzekerheid is funest voor de rust in een gezin en nog wat meer in een gezin met autisme en ADHD.
Veel professionals raden ons dan ook aan om goed voor onszelf te zorgen en eens lekker een dagje er tussen uit te knijpen. Even wat afstand van de drukte en de zorgen. Even tijd voor onszelf. Even helemaal ontspannen.

Afgelopen week vond ik het tijd worden weer eens zo’n dagje weg te organiseren. Eerst maar eens via vakantieveilingen iets binnen ons budget op de kop tikken. Dat lukt wonderwel snel. Een teken dat een dagje relaxen ons gegund wordt? Dat, of fikse mazzel.

Dan komt het tweede punt, het regelen van de zaken thuis zodat we ook echt onbekommerd weg kunnen. Niet eenvoudig want doordat in onze omgeving de basisscholen vanaf zaterdag pas vakantie hebben is de opvang van de boerderij niet open.
Vorige maand heb ik vriendin Marijke ingeschakeld toen we heel graag naar en feestje wilden. Om haar dan nu weer te vragen voelt niet goed (al weet ik dat zij het geen probleem vindt) dus vraag ik andere vrienden of middelste een etmaaltje welkom is. En gelukkig kan dat. Dat geeft rust want jongste en oudste kunnen met een flinke instructie zich wel een dagje samen redden. Daar vallen niet zo snel rake klappen of gewonden als die samen thuis zijn. En omdat oudste thuis is hoeft jongst niet lang alleen te zijn dus daar hoef ik dan geen opvang voor te vinden.

Middelste merkt wel op dat hij nu al voor de tweede keer in twee maanden ergens heen gaat terwijl de anderen thuis blijven. Best confronterend, zowel voor hem als voor mij, maar gelukkig snapt hij wel waarom en vindt ook wel dat hij een beetje mazzel heeft dat hij mag logeren bij leuke mensen.

Vrijdag is het dan eindelijk zover. Na vier dagen regelen, voorbereiden en instrueren stappen we in de auto naar Voorst. Daar wacht ons een heerlijk saunacomplex waar we na enige opstartproblemen dan eindelijk weer een beetje ontspannen. We komen tijdelijk helemaal tot rust. En dat is best wat geregel waard.Geen opmerkingen:

Een reactie posten