vrijdag 6 juli 2012

Laat de tour maar wachten


Er schijnt een gezegde te zijn dat zegt:”De tour wacht op niemand.” Of het echt een gezegde is of een verzinsel van de tourcommentator weet ik niet zeker. Het is in ieder geval een gezegde dat bij iedere valpartij en elk incident wordt gebezigd. Maar soms gaan ze daar wel erg ver in.
Het zal aan mij liggen maar ik heb me gisteren blauw geërgerd aan de berichtgeving rond de Tour de France. Cameramensen, razende reporters en gretige journalisten bestormden diverse renners om ze te vragen naar hun eerste reactie op Hèt Nieuws van de dag. En tot mijn stomme verbazing vond iedereen dat de rel rondom Lance Armstrong dat nieuws was. Geen enkele renner dacht meteen aan dat andere nieuws wat hen diezelfde ochtend had bereikt. Diezelfde ochtend werd bekend dat een collega van de renners ’s nachts was overleden aan een hartstilstand. Slecht dertig jaar oud mocht Rob Goris worden. Een renner die midden in het leven hoorde te staan was zomaar dood.
Helaas voor Rob Goris had de USADA net deze dag uitgekozen om een schandaal te lekken. Zijn dood is ter kennisgeving aangenomen. Er is geen tijd om bij zijn leven en dood stil te staan. Een politiek spel heeft de nieuwswaarde van zijn dood de das omgedaan. Ik vind het dieptriest.

6 opmerkingen:

 1. Hier ergerde ik me dus ook vreselijk aan. Gisteravond bij Mart Smeets werd er wel eerst aandacht besteed aan Rob Goris. Moet er wel bij zeggen dat de oud wielrenners zelf ook aangaven laat de tour doorgaan als ik dood neer val. Toen zij zelf de tour reden wilden ze dit maar al te graag. Ze leven voor de tour. Wij als buitenstaanders vinden dat vreemd. Ik dus ook. Mooi blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het gaat me er ook niet zozeer om dat de renners zouden moeten stoppen, zo werkt dat nou eenmaal niet in topsport. Het stoorde mij alleen wel heel erg dat de dood van een jong iemand in de journalistiek ondergeschikt wordt gemaakt aan een mogelijk schandaal wat al jaren sleept

   Verwijderen
 2. Het was mij volledig ontgaan, dat overlijden. Maar ik ben het met je eens, verkeerde keuzes, niet alleen van de renners maar ook van de sportpers.

  BeantwoordenVerwijderen