vrijdag 13 januari 2017

#WOT 2017 deel 2

Frustratie ~ 1) Diep gevoelde teleurstelling 2) Ergernis 3) Gevoel van teleurstelling 4) Innerlijke belemmering 5) Onthouding 6) Ontzegging 7) Remming 8) Teleurstelling 9) Verduwing 10) Versmachting

Het is een van mijn grootste nachtmerries, een zorgvuldig uitgezocht cadeau wat binnen enkele dagen defect blijkt te zijn. Maar het kan erger. Veel erger. Een persoonlijk zelfgemaakt cadeau wat al na enkele dagen uit elkaar valt. Wat een frustratie is dat!Het is mij gebeurd bij de grannydeken voor baby Roisin. Al na de eerste wasbeurt zat er een gapend gat in de deken waar ze zolang op hadden moeten wachten.
Natuurlijk weet  ik dat het kan gebeuren. Het is handwerk en daar kan een foutje insluipen. En dit zag er uit als een te kort geknipt en daardoor niet stevig afgewerkt draadje wat was losgekomen.


Mijn eerste reactie was behoorlijk laconiek. Mijn fout, kan gebeuren, breng maar langs dan repareer ik het wel even. Helaas bleek dat even repareren niet zo simpel. Hoe ik ook keek en dacht ik kon niet bedenken hoe ik van buiten naar binnen haaksteken makend deze granny weer heel zou kunnen krijgen. Er zat niets anders op. Ik moest een nieuwe haken en de kapotte door deze vervangen.

De nieuwe granny was zo gehaakt. Toen pas kwam de echte frustratie opzetten. Ik moest de kapotte granny losmaken van de deken. Om dat te kunnen doen moest ik in de deken knippen. Maar ik durfde niet.
Ik was zo bang dat ik de deken nog verder zou vernachelen dat ik het knipmoment maar bleef uitstellen. Tot vanochtend. Ik was behoorlijk flauw van mijn uitstel gedrag en zocht de benodigde spullen bij elkaar. Maar vlak voor ik zou knippen sloeg de twijfel toe. Ook raakte ik behoorlijk gefrustreerd dat ik zo dom was geweest een draadje te kort af te knippen waardoor ik nu dus in die mooie deken zou moeten gaan knippen. Toen kreeg ik een app van de moeder van Roisin met de vraag hoe het met de deken was.
Een duidelijker teken kon ik niet krijgen. Ik moest stoppen met zeuren en zelfmedelijden hebben en gaan handelen. Er wordt wel eens gezegd dat angst een slechte raadgever is maar dat is frustratie net zo goed.


Een half uur na het zetten van de eerste knip was de deken keurig hersteld. En de draadjes zijn extra stevig vastgezet.4 opmerkingen:

  1. Wat een dappere actie en wat een prachtige deken! En nu zit je vast fier te stralen om zo'n geweldig resultaat. Of niet soms?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker! Want wat was het eng om te doen. Maar nu kan de deken weer lekker gebruikt worden door degene waar hij voor gemaakt is :-)

      Verwijderen