donderdag 21 juni 2018

#Wot deel 24 2018


Krak ~ 1) Barst 2) Breekgeluid 3) Brekend geluid 4) Breuk 5) Dier 6) Eend 7) Geluid 8) Geluid van iets dat breekt 9) Grappige leugen 10) Klanknabootsing 11) Knakkend geluid 12) Krakend geluid 13) Scheur 14) Soort eend 15) Verzwakking 16) Vogel 17) Wilde eend


Al maanden wisten we dat het moment aanstaande was. Dat het ooit zou komen stond al jaren vast maar de laatste maanden sloop het zomaar dichterbij. En de laatste weken renden we er plots naar toe.
Vanmorgen was het dan zover. Tijd voor het telefoontje dat het definitief gaat maken. Het moment om de zorgboerderij te bellen en te vertellen dat onze jongens ze zijn ontgroeid en vanaf 1 juli niet meer zullen komen.

De zorgboerderij is heel lang een veilige plek geweest voor de jongens. Een plek waar ze altijd welkom waren. Waar ze zichzelf mochten zijn. Mensen die er voor ze waren na de brand, toen hun opa overleed, toen ik een hartinfarct kreeg. Een plek die je elk kind gunt.

Dat jongste de boerderij ontgroeid is weten we al heel lang. Hij kon alleen nog geen afscheid nemen van de mensen.
Dat middelste de plek zou ontgroeien hadden we wel gehoopt maar niet altijd verwacht. Dat het nu toch zover is is goed en fijn en prettig. En behoorlijk emotioneel.

Vanmorgen brak mijn hart. Het is definitief. We gaan afscheid nemen van de zorgboerderij en alle fijne mensen die zo goed voor onze jongens hebben gezorgd. Tien jaar lang waren ze een onmisbaar onderdeel van ons leven. Wat zullen we ze ontzettend gaan missen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten