maandag 12 december 2016

#WOT deel 49

Langzamerhand ben ik weer uit mijn schulp aan het kruipen. Ik had me niet bewust verstopt maar was zo druk met het echte leven dat ik bloggen, twitter en facebook gewoon vergat. Ik keek en las wel maar realiseerde me afgelopen week pas dat ik zelf zeer weinig actief was geweest met posten en reageren.
Nu is dit natuurlijk geen schande. Iedereen heeft wel eens tijd voor andere zaken nodig. Het is alleen wel lastig om zonder uitleg of verontschuldiging het e-leven weer op te pakken. Dat ga ik toch niet doen maar ik wil jullie wel in sneltreinvaart op de hoogte brengen van het leven in huize Stegink van de afgelopen weken.

Manlief en ik waren twaalf en een half jaar getrouwd. Dit hebben we met zijn twee├źn gevierd met een dagje sauna. Een fijne hamam behandeling en heerlijk eten maakten de dag extra feestelijk.


Er is hier ontzettend veel gesnotterd. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo ontzettend neusverkouden ben geweest. (Aan dit virusje heb ik trouwens een fantastisch kuchje overgehouden waardoor ik midden in de nacht nog wel eens wat paniek veroorzaak.) En zoals een goed mens betaamt heb ik manlief ook wat gegeven. Dus op een gegeven moment konden we wedstrijdjes zakdoekje vol snuiten houden.

Verder zijn er ontzettend veel tentamens en toetsen afgenomen. Oudste mocht aan de bak en heeft heel keurig enkel voldoendes gehaald. Tevens kwam er goed nieuws van zijn natuurkundeleraar. Hij mag de laatste toets uit havo 4 herkansen. Deze drukt zijn gemiddelde nogal.
Wat ook prettig nieuws voor hem is, is dat hij de rekentoets niet opnieuw hoeft te maken. Zijn voldoende van twee jaar terug is nog geldig omdat hij niet is blijven zitten of gezakt. Hierdoor hoeft hij dus ook de extra module rekenlessen niet te volgen. Scheelt weer tijd en moeite.

Middelste had het ook druk met toetsen. Ook hij zit in het examenjaar dus alle toetsen tellen mee in het PTA (programma van toetsing en afsluiting). Helemaal serieus lijkt hij dat nog niet te nemen. Morgen mogen we zelfs weer even op school in gesprek met hem en zijn mentor om hem hopelijk te laten inzien dat hij er echt niet met de pet naar kan gooien als hij straks naar het mbo wil.
Daar over gesproken. Woensdag heeft hij een meeloopdag op Landstede op de opleiding ICT. Leuk, maar ook best spannend. Hij gaat alleen heen. Vandaag hebben we de reis uitgezocht. Op zijn verzoek met de bus want dan kan hij in Meppel instappen en in Zwolle uitstappen. Geen overstap en stress van het vinden van de juiste bus in een grote menigte.

Jongste is een beetje een stresskip. Niet heel raar want hij heeft een heel druk en vol jaar. Dit schooljaar is namelijk een combinatie. Alle vakken volgen de havo 3 lijn en tegelijkertijd doet hij in vijf vakken vmbo-examen. En daarnaast loopt hij een keer per week stage. En zo af en toe, zo tegen de vakanties aan en zo rond de tentamenweek heeft hij veel moeite met de druk die dit alles met zich meebrengt. Dan weet hij zichzelf goed de put in te denken.
Gelukkig kennen wij hem. En kennen ze hem op school onderhand ook wel een beetje. Het is niet altijd eenvoudig om in dat puberbrein door te dringen maar samen komen we een heel eind.

En natuurlijk is er niet alleen drukte, stress en ziekte. Er is geknutseld. Het huis is in kerstsfeer. Er was een gala-avond. Er komt een excursie naar een Duitse kerstmarkt aan. Het is bijna tijd voor de traditionele Ambelt winterbarbecue en de verkoudheid is zo goed als verslagen.Ik heb gehaakt. Manlief en ik zijn 23 jaar samen. Er wordt onder het eten voluit verteld, gepraat, geplaagd en gelachen.
Kortom genoeg reden om zo trots als een pauw te zijn op mijn mannen en mij.

Pauw ~ 1) Dier 2) Fazantachtige vogel 3) Gedomesticeerde vogel 4) Haarlemse organist 5) Heilige dieren van Hera 6) Hoenderachtige 7) Hoenderachtige vogel 8) Hoendervogel 9) Middelgrote hoendervogel 10) Nederlandse politieke figuur 11) Nederlandse raadpensionaris 12) Raadpensionaris 13) Sierhoen 14) Siervogel 15) Sterrenbeeld 16) TV-programma vernoemd naar presentator Jeroen Pauw


Geen opmerkingen:

Een reactie posten