donderdag 5 juni 2014

WOT DEEL 23 / 2014

Triomf ~ 1) De zege maakt het drietal matig sterk (crypt.) 2) Feestvreugde 3) Groot succes 4) Glanspunt 5) Intocht bij de Romeinen 6) Overwinning 7) Prestatie 8) Victorie 9) Zegepraal 10) Zegefeest 11) Zege

Wat herken ik veel in de Wot van vandaag. En dit keer niet alleen in het woord. Nee, deze week meen ik mij ook te herkennen in een situatie die in het bijgaande blog wordt aangehaald. Mijn eerste reactie is dan ook stiekem toch een beetje op de tenen getrapt zijn. Niet eerlijk, want niets duidt er op dat het persoonlijk is bedoeld. Ik was gewoon even een nummer zoveel die door koudwatervrees de mogelijkheden nog niet eens heb overwogen. Maar dit allemaal terzijde.

de triomf van Galatea- Rafael
Ik ben niet echt een vechtersbaas. Ik kijk altijd lang de kat uit de boom. Ik dompel mij onder in alle documentatie die ik kan vinden. Ik overweeg zeer zorgvuldig alle voors en tegens. Ik schat zorgvuldig mijn kansen. Want door schade en schande wijs geworden weet ik dat iets op zijn beloop laten vaak helemaal niet zo’n slecht idee is. De meeste dingen komen wel op hun pootjes terecht.

Wanneer ik besluit iets aan te gaan, zal ik tot het uiterste gaan om het door mij gewenste resultaat te bereiken. Dan vertoon ik stiekem toch wel wat overeenkomsten met een Jack Russel. Ik ben zeer vasthoudend en bevlogen. Een echt bijtertje. Vooral als ik denk dat mijn kinderen anders de dupe kunnen worden. 
Als ik eenmaal heb besloten mijn gelijk te willen halen maakt het me ook niet uit bij wie ik dat moet halen. Gemeente, bureau Jeugdzorg, zorgkantoor, psychologen, het maakt niet uit. Een heilig moeten maakt zich van mij meester. Alles moet wijken. Ik ben in mijn hoofd alleen nog maar met de te behalen triomf bezig. Veelal met succes.

Maar na de triomf wacht altijd de nasleep van de slag. Uitputting, verwaarloosd huishouden, gebrekkige communicatie en een opstandig lijf wachten mij. Het duurt meestal wel enkele dagen tot weken dat ik die puinhopen weer bedwongen heb. Dat is de prijs die ik moet betalen. De keerzijde van de o zo zoete triomf.


Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, plog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.
7 opmerkingen:

 1. Tjemig, het was geenszins de bedoeling je op de tenen te trappen. Integendeel... het moet juist een aanmoediging zijn. Gaat helemaal goedkomen dus.

  Trust me, I know what I'm doing. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trust me, ik weet het. Zoals ik al schreef, Het was duidelijk niet persoonlijk bedoeld, ik was gewoon even nummer zoveel met koudwatervrees.

   Verwijderen
 2. En btw... misschien is 't beter om de triomf uit te stellen tot na je uitputtingsslag. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals mijn huisarts al eens zei: 'Je kunt wel wachten op een rustig moment, maar dat komt er toch nooit. Er is altijd wel iets met iemand aan de hand,iets om je zorgen over te maken of iets wat geregeld moet worden. En in jullie gezin net iets meer dan gemiddeld. Doe je niks aan.'
   Kortom, het komt wanneer ik er aan toe ben er tijd voor te maken. En je laat me er in ieder geval wel weer over nadenken.

   Verwijderen
 3. Stoertje! En oh ik gun je zo een manier te ontdekken dat het je niet zoveel kost elke keer.... dat de tol een keertje niet zo hoog is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liefje, dat volledig erin gaan is een ontwerpfoutje. Ben bang dat alleen emotionele afstand daar iets kan veranderen. En we weten allebei dat dat er niet in zit

   Verwijderen