zondag 15 juni 2014

dagvoorbijhoroscoop 14-6

Afgelopen week kreeg u een bericht onder ogen van een sauna bij u in de buurt wat meldde dat er op de avond van de eerste wedstrijd van oranje geen entree hoefde te worden betaald. Leuk, helemaal omdat u twee zonen hebt die net als hun broer graag een keer mee willen. Alleen twijfelt u bij een of hij zich daar langere tijd kan vermaken.
Dit is dus een mooie gelegenheid om de proef op de som te nemen. Vindt hij het leuk kan hij vaker mee. Vindt hij het wel aardig dan blijft het bij zo af en toe eens een keer.Vindt hij het verschrikkelijk staat u zo weer buiten zonder dat het u een groot bedrag armer bent voor een minder leuke ervaring. En dus gaat u met het hele gezin heen.Dat u dit toch wel heel spannend vond merkt u aan het eind van de avond. U bent moe en u heeft een typisch ontspanningshoofdpijntje. Eenmaal weer thuis gaat u vrijwel meteen door naar bed. Zonder dagvoorbijhoroscoop,zonder te vertellen hoe het saunabezoek was, zonder nog te snacken. En dat voelt, ondanks dat het een heel verstandig besluit is, toch een beetje raar. Dan vandaag maar een uitgebreide horoscoop.

Het was gisteren behoorlijk druk in de sauna. Gratis doet het altijd goed in Nederland. Ondanks zijn bedenkingen vooraf blijkt ook middelste geen enkel probleem te hebben met naakt zijn. Blijkbaar voelt ook hij direct aan dat er niets vreemds is aan in de sauna in je blootje te lopen. De eerste ronde neemt u flink de tijd voor de jongste jongens. Manlief doet nog een poging oudste op sleeptouw te nemen maar deze heeft zijn eigen plan al getrokken zodat ook manlief lekker zijn eigen gang kan gaan.

U gaat met beide jongsten naar de minst warme sauna, de grotsauna. Onderweg er naar toe hoort u plots een jongensstem die de namen van beide jongsten roept. Een vriendje uit het logeerhuis blijkt ook aanwezig met het hele gezin. Ook hij loopt mee naar de grotsauna. U legt nog wat uit, u vertelt nog wat, maar al snel is middelste vertrokken en trekt de rest van de avond vooral met het vriendje op.
Na zijn allereerste sauna-ervaring koelt u nog samen met jongste af, maar al snel daarna trekt ook hij zijn eigen plan. Af en toe komt u een gezinslid tegen. De ene keer gaat u samen verder, een andere keer gaat u beiden een andere kant op. U drinkt gezamenlijk wat en gaat allemaal weer uw eigen weg. En zo vermaakt iedereen zich prima.
Na verloop van tijd merkt u wel dat uw middelste een beetje begint rond te dwalen met zijn ziel onder zijn arm. Nogmaals verzamelt u iedereen om nog wat te drinken, nog een klein saunarondje te doen en het huiswaarts gaan voor te bereiden. Terwijl u doucht, afdroogt en aankleedt hoort u af en toe gejuich zodat u ook nog redelijk een idee heeft over de prestaties van oranje.Maar na de vierde juich begint u toch te twijfelen of u het wel goed heeft gehoord. In de auto dus meteen de telefoon aan en toch maar even kijken. Ja hoor, op dat moment is het inderdaad 1-4. Wat een mooie prestatie! En onderweg wordt de score nog net een beetje mooier.
Thuis voelt u dat de spanning die u voor dit bezoek had opgebouwd tot ontlading gaat komen. U stuurt uw kinderen naar bed en gaat zelf al heel snel ook.

Na een goede nachtrust wordt u duf wakker.Het ontspanningshoofdpijntje is helaas nog niet weg, maar dat mag de pret niet drukken. U heeft een heel fijne avond gehad en vanmiddag gaat u op verjaardagsvisite. U moet nog wel even een verjaardagscadeautje bedenken. Of eigenlijk,kiezen tussen twee opties. Lastig, maar de uiteindelijke keuze lijkt in de smaak te vallen.
Verder worden er vandaag leuke plannen na lange tijd omgezet in een afspraak. En daar wordt u blij van. Vooral omdat er nog tijd was voordat een van de personen waar de afspraak mee is heel binnenkort voor langere tijd gaat reizen. Fijn dat u elkaar voor die tijd nog even kunt zien en spreken.


2 opmerkingen:

 1. heerlijk, zo'n sauna-avond al zou ik een ander moment gekozen hebben ;-)
  Fijn dat de jongens het ook leuk vinden. En wat die hoofdpijn betreft, meestal komt dat door onvoldoende afkoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, vaak wel. Maar deze voelde heel bekend. Ik voel m vaker als ik me, veelal onbewust, druk heb gemaakt en daarna tot ontspanning kom.(ik hang van kwaaltjes aan elkaar ;-) )

   Verwijderen