zondag 28 november 2021

dagvoorbijhoroscoop 27-11-2021

 

Het was een typische eerste nachtdienst. Het duurt lang voor u in slaap valt en als dat dan eindelijk lukt slaapt u licht en onrustig. U hoort alle kinderen thuiskomen, naar bed gaan, weer naar het werk vertrekken en manlief naast u in bed stappen. Dan valt u opnieuw in slaap en nu wel diep. U schrikt dan ook wakker van de wekker. Even denkt u erover om u nog even om te draaien maar realiseert u op tijd dat dat niet kan omdat u deze ochtend in de bibliotheek wordt verwacht.

Met frisse tegenzin staat u op. Eerst maar eens wakker worden. Als u in de ochtend naar de bibliotheek gaat drinkt u thuis koffie omdat de meeste van uw collega’s waar u op zaterdag mee werkt enkel thee drinken.

Wanneer de koffie op is en u zich een beetje mens voelt gaat u zich voorbereiden op de dag. Wassen tanden poetsen, aankleden, brood maken, nog een kopje koffie en dan kan u weg.

 

Eenmaal onderweg herinnert u zich dat u nog een ruilartikel zou meenemen. Nou ja, andere keer dan maar. Dan begint zich een andere gedachte op te dringen. U bent bang dat u nog wat vergeten bent. U denkt dat u uw sleutels in de schuurdeur hebt laten zitten. Dit vermoeden wordt sterker wanneer u merkt dat uw sleutelbos niet in uw jaszak zit. Maar even een appje naar huis of iemand ze binnen wil halen. Gelukkig loopt in de bieb wel alles op rolletjes. Het ontij lijkt weer gekeerd.

 

Eenmaal weer thuis voelt u de onrustige nacht. U bent wat moe en u heeft het enorm koud. Met een extra trui en slofjes kruipt u op de bank. Net op tijd voor het belletje waar u stiekem op zat te wachten. Uw moeder heeft het verrassingspakje ontvangen. Het was een schot in de roos. Fijn om te horen dat ze blij is.

 

In de avond kruipt u opnieuw op de bank. Er is weer darten op dus tot manlief naar zijn werk vertrekt kijkt hij tv en speelt u een beetje spelletjes en start een nieuw haakprojectje. Hopelijk schiet deze Tomte net zo lekker op als de katkerstboom/kerstkatboom/kerstboomkat voor uw moeder deed. Dan kan u hem wanneer u volgend weekend de kerstboom gaat neerzetten een mooi plekje krijgen.


Het werd een katkerstboom!


 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten