woensdag 8 november 2017

dagvoorbijhoroscoop 08-11-2017

De dag start op tijd. Oudste en middelste mogen allebei op tijd de deur uit. Jongste mag wat langer blijven liggen, maar doet dat zo goed dat hij bijna nog moet haasten om op tijd op school te zijn.

Uiteindelijk lukt het iedereen om op tijd te zijn en heeft u het huis een poosje voor uzelf. Natuurlijk benut u deze tijd uitstekend, ahum. U verdoet uw kostbare alleen-tijd echt niet met een beetje doelloos op pinterest rondhangen. U speelt geen talloze rondjes van diverse verschillende Candy Crush-varianten. En u klikt al helemaal niet nodeloos door diverse sociale media en de daarop voorkomende clickbait-verhalen.
Ach, alleen-tijd mag gekoesterd worden. En volledig worden benut zoals u dat wilt. Nu nog leren echt niet te oordelen over wat u wel en niet in uw eigen tijd doet.

Wanneer oudste zoon met vriendin thuis komt is uw alleen-tijd weer voorbij. Niet dat ze u in de weg zitten. Maar het is tijd om eens aan de slag te gaan. Er is een telefoontje wat u nodig moet plegen. Er zijn wat mails die aandacht vergen. En dan zijn er nog wat huishoudelijke klusjes die wel weer eens gedaan mogen worden.

De rest van de dag houdt u zich bezig met zaken als tegenvallende cijfers, meevallende cijfers, studieadvies, luisterend oor, haken, hondenbaasje, kattenvrouwtje, koken en tv-kijken. Voor u het weet is het alweer tijd voor bed voor jongste en middelste, zegt manlief welterusten, komt oudste naar beneden voor een babbel en is de dag al bijna weer voorbij. Hoog tijd om de laptop weer aan te slingeren en een voorbijhoroscoop te tikken. Tempus fugit.


The TARDIS travelling in time in Doctor Who


Geen opmerkingen:

Een reactie posten