zaterdag 1 november 2014

dagenvoorbijhoroscoop 31-10 en 1-11

Gistermorgen was het dan zo ver. Middelste kreeg fase een van zijn beugelperiode aan gebracht. Het aanbrengen viel ontzettend mee. Het viel zelfs een half uur mee. En dus dacht ik dat middelste wel terug naar school zou willen en kunnen. Dat had ik dus mooi verkeerd ingeschat. Met tranen in zijn ogen vertelde hij dat hij toch echt liever niet ging. Na even doorvragen kwam de reden. Het aanbrengen was dan wel heel snel gegaan maar het stil moeten liggen, het alles willen weten en vragen en het verwerken van alle antwoorden en alles wat er gebeurde, had enorm veel van hem gevergd. Hij was op. Emotioneel leeg. En dus ging hij lekker mee naar huis.
Het is voor iedereen wel even wennen aan zijn beugelmondje. In tegenstelling tot oudste toen hij zijn beugel kreeg ziet hij er niet heel anders oud. Hij heeft alleen een raar ticje. Iedere keer als hij iets heeft gezegd trekt hij een muizenmondje. En daardoor valt zijn beugel plotseling wel op. Ach, als hij gewend is aan dat metaalwerk in zijn mond zal het wel weer over gaan.

Vandaag gaan de jongste twee mannen als elke zaterdag naar de boerderij. Blijkbaar verwachten ze slecht weer want alle loomspullen worden in de tas gestopt. U zegt maar niets over de weersverwachting. U zult het maar mis hebben.

De post brengt u een heuse verrassing. U krijgt een uitnodiging voor de officiƫle opening van het onderwijspark in uw woonplaats. U mag zich dus onder de 300 genodigden voegen die in de theaterzaal van het complex de officiƫle openingshandeling door koning Willem-Alexander. En dat voelt best bijzonder.

Oudste speelt  al vroeg in de middag een wedstrijd. Manlief heeft de rijbeurt en dus beschikt u niet over de auto. Geen meerdaagse boodschappen doen maar snel wat nodige dingen op de fiets halen. De rest moet dan maandag maar.
U heeft zo wel lekker tijd om  te hobbyen en niksen. Dus niet nadenken over die boodschappen maar genieten van de tijd die u nu zomaar vrij heeft. Niets aan te doen en dus niets om u druk over te maken. U buigt zich derhalve over uw haakwerk, haalt weer een toertje uit wegens een onoplettendheidje in de stekenreeks en haakt heerlijk door tot manlief en oudste druk en enthousiast, want gewonnen, weer thuis komen.

Tegen die tijd is het wel ongeveer tijd om met het eten te beginnen. En omdat u altijd wat achter de feiten en de mode aan loopt maakt u pompoensoep. En ondanks dat het geen Halloween is,smaakt hij uitstekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten