zondag 30 november 2014

dagvoorbijhoroscoop 29-11

Wat was u enorm toe aan een dag als vandaag. Een dag waarop u heel weinig hoeft. Enkel bestaan, met de hond lopen en eten koken. Meer staat er niet op het programma.
Wat een rust. Wat een ruimte voor u zelf. Wat een zee aan tijd om geheel naar eigen goeddunken in te vullen. Wat een genot.

Dacht u gisteren al weinig te vertellen te hebben. Vandaag is het nog minder. Dat is het nadeel van dit soort dagen. Goed voor uw handwerk, slecht voor uw schrijfwerk.
Eigenlijk raar dat drukte en onbehagen meer schrijfstof opleveren dan rust en tevredenheid. Dat zou toch andersom moeten zijn. Want in rust en tevredenheid is er ruimte in uw hoofd. Iets waar u alleen maar van kan dromen op bijna elk ander moment in uw leven.
Of zal dat het zijn? Uw verwondering over de rust in uw hoofd is zo groot dat u er sprakeloos van wordt. Of misschien vind u zelf stiekem de rust enigszins oninteressant en voelt u zich pas levend, schitterend en interessant als u rennend door de dag heen als een jongleur alle ballen in de lucht houdt terwijl u ondertussen ook nog een beetje lief voor uzelf probeert te zijn. Het is allang geen geheim meer dat u enige gelijkenis vertoont met echte drama queens. Dus enige waarheid zal daar wel in zitten.


Ach, wat maakt het uit. Misschien dat u uzelf niet interessant vindt als u mijmert over een toekomstige re├»ncarnatie (ik kom graag terug als kat). Of als u uw avond besteedt aan het voor de tv hangen en het haken aan uw deken (nog anderhalve rand vasten en een randje picootjes en dan is ie af). Of dat u spontaan ‘ja’ heeft gezegd toen manlief vroeg of je een tweede borrel wilde (de lieverd had een nieuwe fles gehaald).

Toen u het concept ’dagvoorbijhoroscoop’ leven in blies op uw blog was uw heilige voornemen dat u deze zou schrijven in goede en in slechte tijden. (Toen dacht u nog dat slechte tijden moeilijker zou zijn). U zou uzelf teleurstellen als u dit omdat het misschien niet interessant is niet zou doen. Want voor wie schrijft u nou eigenlijk op dit blog?

2 opmerkingen:

  1. Voor jezelf en ook een beetje voor mij.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dat heb je helemaal goed Carla, voor mij en een beetje voor wie het wil lezen.

      Verwijderen