maandag 17 november 2014

dagenvoorbijhoroscoop 14-11 t/m 17-11

De afgelopen dagen waren nogal een achtbaan. Vreugde omdat manlief weer thuis kwam, zorgen om iemand die wederom geopereerd moest worden en een bacteriƫle infectie bleek te hebben, op zaterdag energiek en vrolijk, op zondag de man met de hamer en ziek in bed. U heeft het allemaal mogen mee maken. En u komt er door heen.
Vandaag start u de nieuwe week vol goede moed. U bent misschien niet heel energiek maar de vermoeidheid die u al weken in een houdgreep heeft lijkt afgenomen. En u heeft ook zin. U wilt niet alleen van alles doen, u heeft er ook daadwerkelijk op voorhand zin in.
Natuurlijk klinkt dat weer wazig. U deed al die hobbydingen toch niet met tegenzin? Nee, dat klopt. Maar nu merkt u dat u al blij wordt bij de gedachte aan het bezig zijn met uw hobby. De puzzel van de patroondelen goed op de stof krijgen, het knippen van de onderdelen uit de stof, de nieuwe puzzel van welk deel aan welk ander deel bevestigen en hoe dan en natuurlijk de spanning of het eindresultaat is wat u hoopt dat het wordt.

En genieten doet u. Maar balen doet u ook. Wanneer u zo ver bent dat u de onderdelen in elkaar kunt zetten, komt u erachter dat uw naaimachinelampje kapot is. En dat is balen want dan heeft u geen direct licht op de stiknaden. En uit eerdere ervaringen weet u dat dat heel onprettig werkt. Eigenlijk is het onwerkbaar. Een losse lamp is ook geen oplossing, want om het licht direct op het werkgebied te krijgen moet de lamp deels naast en deels achter de machine staan, precies daar waar de stof langs moet. En ook uw oude machine biedt geen soelaas. Dat lampje werkt wel maar heeft een bajonetfitting in plaats van een kleine. Het koelkastlampje is te groot. U heeft dikke pech. Er wordt vanavond geen jurk in elkaar gezet.
Hopelijk voelt u zich morgen net zo goed als vandaag. Dan kunt u een lampje halen en snel aan het werk. Misschien is de jurk dan wel af, gewassen en droog voor de opening van woensdagmiddag. Als deze tenminste zo mooi wordt als u nu geneigd bent te denken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten