maandag 25 augustus 2014

dagvoorbijhoroscoop 25-8

Poe, wat gaat de wekker vroeg vandaag. Maar uw voornemen om niet te snoozen en uit bed te zijn voor de wekker voor de tweede keer biept, lukt u. Ternauwernood, maar het lukt. Hierdoor heeft u tijd om even rustig in uw eentje een kop koffie te drinken voor de jonge mannen uit bed komen en het een drukte van belang is.
Anderhalf uur na de eerste wekker trekt de laatste de poort dicht en gaat op weg naar school. Wat blijft dat toch een fijn moment. Rust en stilte nadat het wederom gelukt is iedereen gezond, heel en op tijd de deur uit te krijgen. Omdat uw lijf weer eens een beetje dwars is besluit u terug te stappen in bed en het de extra rust te geven die het vraagt.

Van eerdere jaren weet u dat u geen grote en/of wilde plannen moet willen maken voor de eerste vrije dagen na vakanties van twee of meer weken. Meestal willen uw lijf en uw geest niet meewerken aan wat u had gedacht dat u zou gaan doen. En dus heeft u de maandag en dinsdag de agenda onder schooltijd leeg. U vult uw tijd met kleine administratieve klusjes en het online rondkijken naar een verjaardagscadeau voor jongste. Een prima keuze want vanaf het moment dat de heren allemaal weer binnen druppelen wordt er veel energie gevraagd om hun gestuiter en getetter te vertalen naar spullen die moeten worden gevonden, boeken die mee hadden gemoeten maar thuis lagen en artikelen die nog missen.

Maar wat vooral energie vreet is om van informatie die is verschaft maar waarvan in de ruis 25% is weggevallen, 20 % in de loop van de dag is weggelekt, 10% wordt verward met andere informatie en het restant rond rent in bijna overprikkelde hersens een passend en kloppend verhaal te maken.
Nu zou iemand best kunnen denken dat het dan misschien allemaal niet zo belangrijk is,maar de ervaring heeft u geleerd dat juist in de rond rennende 45% cruciale informatie zit. En soms zelfs onmisbare informatie, zo belangrijk dat de overbrenger zo bang was het te vergeten dat het intense willen onthouden het hele verhaal in stukken heeft gehakt en stukje bij beetje opgeslagen in diverse delen van het geheugen. Die informatie vindt altijd zijn weg naar buiten,maar helaas in brokjes. En dus luistert u naar het geratel,vist er alle puzzelstukjes aan informatie uit,past er een paar in elkaar,probeert uit of het verhaal wat u denkt te zien klopt.Net zolang tot u genoeg stukjes heeft om de rest van het plaatje uit te tekenen, waarna de vertellers het kunnen in kleuren.

U bent er na jaren oefenen aardig goed in geworden. Maar ook daarin schuilt gevaar. U raakt af en toe wat overmoedig, wil iets te graag het verhaal uit tekenen, zet de lijnen al neer terwijl u nog niet voldoende puzzelstukjes in handen heeft. En dan heeft u weer heel veel energie nodig om de gemoederen van de verteller te kalmeren die boos is omdat u maar niet schijnt te begrijpen wat hij probeert te vertellen. Het blijft balanceren tussen hun geduld en het uwe.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten