donderdag 28 augustus 2014

dagvoorbijhoroscoop 27-8

Vandaag weet u zeker dat het schooljaar weer is begonnen, want in de morgen mag u het eerste ontwikkelingsperspectief en handelingsplan ondertekenen. Het is meteen de eerste ontmoeting met de IB-er van de nieuwe school van oudste. Het is een prettig gesprek waarin u beiden helder kregen wat u van elkaar verwacht. 
Na een half uur voegt oudste zich bij u beiden. Ook hij kan zich vinden in het plan van ondersteuning, al merkt u bij hem een lichte gereserveerdheid richting de IB-er. Tja, hij wil niet graag het achterste van zijn tong laten zien. Niet aan u, niet aan een mentor en al zeker niet aan iemand die hij nog maar net kent.

Omdat er nog geen printer aanwezig is bij de kamer van de IB-er loopt u mee naar een printer in de aula van het VMBO.  Daar is het net pauze en terwijl u zich een weg door de leerlingen probeert te banen wordt u afgeleid omdat iemand u roept en zwaait. Het duurt een paar tellen voor u doorheeft dat dit echt voor u bestemd is en herkent een vriendin van oudste. Het duurt nog een paar tellen voor u zich realiseert dat middelste dan ook zo pauze heeft. En wanneer u het gebouw verlaat ziet u klasgenoten naar het eigen plein lopen. U loopt achter ze aan en ziet al snel middelste staan. U maakt even een praatje, helpt herinneren dat hij nog iets met zijn mentor zou overleggen en meldt dit ook nog even aan de mentor. U loopt door naar uw fiets en realiseert u dat u net rondom het hele complex hebt gelopen. En ook dat dat behoorlijk wat meters zijn. Maar snel naar huis om uit te rusten van al die beweging.
Maar eenmaal thuis wandelt u eerst nog even met de hond, zet een was aan en hangt er een buiten op voor u eindelijk die rust neemt. Even zitten voor u 's middags weer aan de slag gaat. Maar om de een of andere reden komt u helemaal niet toe aan uw voorgenomen klussen. Wel kletst u wanneer hij even thuis met middelste, neemt u ruim de tijd om met manlief te kleppen, praat u uitgebreid met oudste over gedragspatronen van eendjes in de parkvijver en ganzenhoeden en ook jongste wordt lekker doorgezaagd over zijn schoolervaringen tot vanmiddag aan toe. En dat was ook erg lekker,want u weet dat die klussen er morgenochtend ook nog wel liggen terwijl alle mannen dan weer elders verblijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten