woensdag 28 februari 2018

dagvoorbijhoroscoop 28-02-2018Wat een raar rooster is dat vier ploegenrooster van manlief toch. Gisteren had hij een slaapdag, vandaag vrij en morgen begint hij weer in een vroege dag. Die dag vrij is dus eigenlijk niets meer dan een schakeldag. Uitslapen zit er niet in want er vanavond weer vroeg in. Lekker kalm aan doen is niet handig wegens in-slaap-valgevaar. Hierdoor is hij op uw rustig-aandag continu bezig. Hij sopt de keuken, hij stofzuigt, doet de boodschappen, leegt en vult de vaatwasser en geeft het fornuis een flinke schoonmaakbeurt. Maar vooral straalt hij onrust uit. U wordt er helemaal peuneveu van.

Niet dat er veel nodig is om u peuneveu te krijgen. Uw innerlijke onrust begint ook steeds harder te borrelen. U heeft alleen een heel andere manier om deze te kanaliseren. Waar hij aan de poets gaat, doet u er goed aan het tegenovergestelde te doen. Alleen is dat verrekte moeilijk als er iemand zo ontzettend bezig is in uw naaste omgeving. Er steken direct allerlei door schuldgevoel gevoede irritaties op. U blijft het lastig vinden u niet verantwoordelijk te voelen voor de keuzes die hij maakt. Terwijl u zeer goed weet dat die niet voorkomen uit uw falen. Hij doet enkel wat hij ziet als zijn deel van uw gezamenlijke leven. Niet werk wat u had moeten doen.

Natuurlijk draait ook bij u thuis niet elke minuut om uw navelstaarderij. Er gebeurt veel meer. Zo heeft oudste een sollicitatiegesprek en wordt aangenomen. Morgen al heeft hij training en maandag een proefdag. U bent blij dat hij redelijk vlot aan de slag kan. Het houdt hem van de straat, van de beeldschermen en het levert wat op voor de zo gedroomde rondreis door Italiƫ die hij later dit jaar wil gaan maken.
Middelste bakt vandaag heerlijke pannenkoeken. En jongste lijkt helemaal uitgeziekt. Gisteren was hij de hele dag bij een vriend, vandaag naar de boerderij en morgenavond heeft hij een feestje. 
Zie, genoeg slingers om het leven te vieren. Want uiteindelijk is dat waar het om draait. Blij zijn met de mooie dingen die voorbij komen. Hoe klein ze soms ook zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten