zondag 11 februari 2018

dagvoorbijhoroscoop 11-02-2018

Wanneer u wakker wordt ligt u alleen in bed. Niet omdat u zo laat wakker bent geworden maar omdat dit de eerste zondag is dat manlief moet werken. Hij heeft vroege dienst en is dus al een paar uur aan de slag. Dat voelt even heel vreemd.

Eenmaal beneden constateert u tevreden dat uw jongste twee zonen de afspraken die u de avond ervoor met hen heeft gemaakt niet zijn vergeten. U houdt u aan uw deel van de afspraak en staat aan het eind van de ochtend de tv aan hen af zodat ze een film in hd af kunnen kijken.

U gaat ondertussen de gebruikelijke dingen doen. U ruimt op, vult de vaatwasser en doet wat was. Dan gaat u verder waar u gisteren gebleven was, hobbymateriaal uitzoeken en opruimen. Mensenkinders, wat heeft u nog een overvloed aan ideeën liggen! U hoeft zich echt niet te vervelen.


Iets anders wat u vandaag doet is in uw agenda het avondeten voor de komende dagen noteren. Het gebeurt u de laatste tijd nogal eens dat u bent vergeten wat u had bedacht. Soms terwijl er al diverse ingrediënten in de koelkast heeft liggen. Erg jammer, want uw ideeën zijn vaak zeer goed. Door ze op te schrijven heeft u een geheugensteuntje bij het schrijven van een boodschappenlijst.

U hoopt dat u dan niet meer met een lege blik naar de koelkast staat te staren terwijl u in uw geheugen graaft wat u toch in vredesnaam wilde maken met knolselderij, tomaten, winterwortel, gehakt en focaccia.

Ook schrijft u meteen op wat de zonen gaan koken. Want die hebben nogal eens hetzelfde euvel als u. Het moment dat u vraagt of ze even willen doorgeven welke boodschappen ze nodig hebben is het eerste wat ze zeggen: ”Wat zou ik ook weer maken?  Weet jij  nog wat ik had gezegd?”


Ooit wordt uw huishouden en gezin een goed geoliede, gesmeerd lopende machine. Tot die tijd zullen dit soort trucjes u moeten helpen de boel draaiende te houden.
1 opmerking:

  1. Misschien is het opschrijven van dingen de truck naar dat georganiseerde leven. Alle organisatietalenten die ik ken zijn dol op lijstjes hi hi!!

    BeantwoordenVerwijderen