maandag 8 december 2014

dagvoorbijhoroscoop 8-12

Het wordt een echte rommel-maar-aan-zondag. Zo’n dag waarop iedereen van alles te doen heeft. Oudste heeft een vriend te logeren. Hij slaapt dus uit want ze hebben tot diep in de nacht zitten gamen. Wanneer ze eindelijk uit bed zijn maakt u er een grapje over.  Of de loge denkt echt dat ze op tijd gestopt zijn met gamen of weet niet van uw slaapproblemen af. Oudste weet wel beter en wijst loge er op dat het echt wel al een uur of drie was toen ze gingen slapen. Ja, dat komt meer overeen met uw waarnemingen. Ze kunnen wel denken dat ze zachtjes doen, maar daar zijn ze gewoon veel te fanatiek voor.

Middelste is zoals bijna altijd redelijk op tijd uit bed. En dit keer met een goede reden. Hij heeft afgesproken te gaan zwemmen met een vriend van het logeerhuis. En na een uurtje samen met hem bent u daar best blij om. Hij vraagt momenteel behoorlijk wat aandacht en begeleiding. Een combinatie van drukte, aanstaande veranderingen, de tijd van het jaar en puberteit. Prima te verklaren maar niet altijd makkelijk te handelen. En zeer zeker vermoeiend.

Jongste heeft het het rustigst. Hij heeft enkel een afspraak met zijn huiswerk en de rommel op zijn kamer.

En u? U heeft afspraken met de was, met het fornuis en tadaaa, de kerstspullen. Want zo’n rommel-maar-aan-dag is prima om de kerstboom op te tuigen en de woonkamer in kerstsfeer te brengen. Tenminste, dat is wat u dacht. Het bleek ook dit jaar weer iets meer voeten in aarde te hebben. Eerst wordt uw geduld  op de proef gesteld door middelste, die terug is uit het zwembad en jongste die  u ‘even’ helpen de boom in elkaar te zetten waarbij ze stelselmatig de gebruiksaanwijzing en uw systeem negeren.
Omdat de tijd gewoon doortikt besluiten manlief en u de taken te verdelen. Hij doet de lampjes en u, met het oog op uw ernstig geslonken geduld gaat even in de keuken aan het werk.
Helaas zijn de geluiden vanuit de woonkamer niet erg opwekkend. U gluurt even en ontdekt dat manlief een streng lampjes heeft gemold. Hij kon niet aan zien dat er een aantal lampjes in het snoer niet werkten en heeft ze vervangen door andere lampjes. En dat heeft hij al eens eerder gedaan. En ook toen heeft het lampjessnoer nooit weer gewerkt. We zijn er alleen nooit achter gekomen waarom niet. En ook vandaag blijft dat een mysterie.
Hij heeft de kapotte lampjes vervangen door reservelampjes, heeft het snoer getest, heeft de stekker uit het stopcontact gehaald, de stekker in het verlengsnoer en toen deed het snoer het niet meer. Kapot. Kaduuk. Gemold. En dus komt er dit jaar maar een streng lichtjes in de boom. Jammer. Volgend jaar beter. Trouwens, wanneer u ‘s avonds klaar bent met versieren valt het u zelf al niet meer op.


 Jongste kat vindt kerst overigens nu al helemaal geweldig! Eddie is al de hele kamer door geweest met een 'jingelbell', hij heeft gebiologeerd naar het ophangen van de ballen gekeken,hij heeft al onderzocht hoe hij het best in de boom kan klimmen om die ballen er weer uit te vissen en hij heeft al uitgevonden hoe hij naast de kerstboom zwaar onschuldig ogend kan liggen slapen.U bent benieuwd hoe lang hij het vol gaat houden van de kerstboom af te blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten