donderdag 11 september 2014

dagvoorbijhoroscoop 11-9

Het wakker worden vandaag stemt u tevreden. Geen krampen, geen steken, geen scheuten.Vandaag slechts een aanwezige buikpijn. U hoopt vurig dat dat vandaag zo blijft. U kijkt eens op de wekker en schrikt van de tijd. Heeft u zo lang geslapen? Dan mag u onderhand wel eens opstaan!

De ochtend gaat snel voorbij. Niet raar natuurlijk als u de halve ochtend al heeft weg geslapen. U hoeft enkel wat koffie te drinken, de mail doornemen en wat met manlief babbelen en de tijd is om. De tijd voelt nog goed besteed ook. Er zijn namelijk nog best wat zaken die manlief en u te bespreken hebben. Bijvoorbeeld de mail over de droger. En uw voorzichtige optimisme over uw gesteldheid. En zijn belevenissen op de werkvloer. En natuurlijk de belevenissen thuis. Er is namelijk een ergernisje. Er zijn een aantal zaken van de zonen waar manlief en u zich aan storen en ondanks dat de irritatie omtrent deze zaken al een paar maal is uitgesproken verandert er weinig. Te weinig. Het wordt tijd voor actie. En om de actie zo succesvol mogelijk te laten verlopen zorgt u dat u op voorhand het met elkaar eens bent over de te volgen strategie.
Wanneer 's middags jongste als eerste thuis komt uit school mag hij als eerste ondervinden dat zijn ouders het zat zijn en een grens trekken. En wanneer oudste thuis komt is jongste getuige dat ook oudste het haasje is. Middelste komt later thuis maar ook hij ontloopt de preek niet. En daarvan stelt u ook jongste en oudste op de hoogte. Ze proberen er nog een stapel 'Ja maar hij's en 'wat nou als' en 'maar dat heb ik helemaal niet gedaan's er tegen aan te gooien maar die wuift u weg. Daar bent u al eens ingetrapt. Niemand heeft het ooit gedaan. Een ander begon altijd. Wat de ander deed was veel fouter. Niemand weet ooit waar iets dan wel is gebleven. En het is vooral nooit iemands schuld. Als ik hen moet geloven heb ik de meest onschuldige kinderen die er ter wereld te vinden zijn. Lou loene.

De rest van de dag verloopt aangenaam rustig. De buikpijn is aanwezig maar houdt zich gedeisd. Uw energie is keurig in pakketjes opgedeeld en per pakketje ingezet. En de al weken aanwezige chaos in uw hoofd lijkt eindelijk wat af te nemen. Kortom, pais en vree. Tenminste, nadat u een hoogoplopende ruzie over wel of niet kunnen slapen tussen uw zonen heeft gesust cq met drastische maatregelen heeft stil gelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten