vrijdag 9 juni 2017

#WOT 2017 deel 23

Cofveve ~ 1) als je in slaap valt tijdens het tweeten van onzin 2) Uitroep 3) Tussenwerpsel 4) Cryptisch slotwoord van een president 5) Tweet van Trump op 31 mei 2017 6)…

Ik heb een stiekeme liefde. Zo stiekem dat ik enkel het Engelse woord weet voor dat wat ik zo leuk vind. Het heet ‘Jibberish’. Een echt goede vertaling is er niet, al komt Koeterwaals in de buurt.
Al eerder vertelde ik over het spelen met taal van manlief en schoonmoeder. Dat levert een aantal prachtvoorbeelden van Jibberish op. Zo zien ze geregeld mumsels vliegen. En als er iets niet helemaal gaat zoals het de bedoeling is kun je ‘aggedappadapa’  of een variant daarop horen. En ‘appelopen uit’ betekent dat een grapje nu wel afgelopen mag zijn.
Poekeltjespap is ook een woord uit die erfenis. Ooit ontstaan toen de jongste broer in gierende uithalen vertelde dat hij geen pap met klontjes lustte. Hij was alleen even vergeten hoe je klontjes ook alweer noemt en maakte daar dus poekeltjes van.

Veel van de jibberish woorden in ons gezin zijn zo ontstaan.. Zo begon Maggi binnen ons gezin als ‘floepfloep voor in de soep’ maar oudste kon dat woord maar niet kon onthouden en noemt het standaard ‘pilipili’.
Sowieso is oudste bij ons een bron van woordverbastering. Alleen kunnen we er normaal nog wel wat van het origineel uit halen. Zo weet iedereen met even nadenken wel wat een paaskannekoek is. En als hij vraagt of de auto op de kampeerplaats staat weten we ook echt wel dat hij het niet over een camping heeft. Het woord ‘sergenant’ hebben we wat langer over gedaan. Het blijft verbazingwekkend dat die jongen zijn eerste woordje ‘container’ was.
meme gevonden op internet
Terug naar het begin. Ik ben flink aan het puzzelen geweest maar ik denk dat covfefe staat voor Scorsese. Trump is vast al aan het dromen over de verfilming van zijn presidentsjaren en in zijn dromen heeft hij de regisseur vast uitgezocht. Maar hoe heette de man ook alweer? Oja, Covfefe!

9 opmerkingen:

 1. Trump is echt een bron vind ik voor blogs. Eigenlijk verdient hij het niet maar je kan er bijna niet om heen. Echt een heel leuk blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die film wordt een vreselijk drama, vrees ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Taal is zo leuk. Zeker die 'familiewoorden'. Het mooie daarvan is dat als zo'n woord gezegd wordt, er meteen een herinnering naar boven komt. Ze doen je glimlachen! Trumps hoeft niet bezorgd te zijn dat we zijn woorden en daden niet zullen herinneren. Ze zijn keer op keer verbazingwekkend (daar gaan de wenkbrauwen weer omhoog!). Cofveve-Scorsese verklaart een hoop. Dag wordt spanning en zéker sensatie....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het allerleukste van familiewoorden is dat je zelf soms helemaal niet meer doorhebt dat je bijzondere dingen zegt. Ik kan er ook altijd meer opsommen van mijn schoonfamilie dat mijn eigen omdat ik die niet als erg bijzonder zie. Grappig hoe dat werkt. :-)

   Verwijderen
 4. Ja de floepiefloep!! Maar maggie maakt ook dat geluid. Hier hebben we de "hoesnie" dat hoeft niet. En de knuffel van Nadia: een konijn met een hondenkopje wordt dat Honijn!

  BeantwoordenVerwijderen