donderdag 22 augustus 2013

Diep triest

Het regent huiltweets op twitter. Vooral vrouwelijke twitteraars steken hun verdriet niet onder stoelen of banken. Helaas niet om de vermoedelijke gifgasaanval in Syrië, de veroordeling van Bradley Manning of het totaal negeren van persvrijheid in Groot- Brittanië. Nee, er is iets wat ze veel erger vinden. Een van hun favoriete onbereikbare fantasieën is hardhandig tot de grond toe afgebroken. De acteur Wenthworth Miller (wie? Die dude uit Prisonbreak) is homoseksueel. Tranen met tuiten huilen ze om de hun ontnomen fantasie en iedereen moet dat weten.

Wie goed zoekt tussen de jammertweets vindt een link naar een bericht over het uit de kast komen van de acteur. Wie wil kan daar lezen dat de acteur niet zo maar dit moment heeft uitgekozen om miljoenen vrouwen te teleurstellen. Wie het interesseert kan lezen dat de acteur in een  brief die hij openbaar heeft gemaakt een uitnodiging om naar Rusland te gaan heeft afgewezen omdat hij als homoseksuele man zich ernstig zorgen maakt over de houding en behandeling door de Russische overheid jegens homoseksuele mannen en vrouwen. (lees hier)


Persoonlijk vind ik zijn statement vele malen belangrijker dan zijn geaardheid. Zijn geaardheid maakt hem geen betere of slechtere acteur van. Ook is het nog steeds een zeer aantrekkelijk uitziende man.  Het feit dat zijn geaardheid door zoveel vrouwen belangrijker wordt dan zijn statement maakt me droevig. Blijkbaar is een fantasie over een onbereikbare man belangrijker dan onderdrukking van homoseksuelen. Triest. 

2 opmerkingen:

  1. ik snap er ook niets van, Cin. Maar ja, ik heb dan ook geen wilde fantasieën met mannen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet? Maar mocht je ze nou wel willen hebben, het is fantasie dus jij hebt de regie

      Verwijderen