dinsdag 25 mei 2021

#wot deel 20, 2021

Een aantal jaren was ik een soort van stiekeme genieter. In mijn uppie op de bank met twitter en facebook om me gezelschap te houden enorm genieten van het circus wat eurovisie songfestival is. En om het feest dan helemaal compleet te krijgen keek ik de finale op het kanaal van de BBC. Voor mij is het commentaar van Graham Norton de absolute top. Hoe leuk, grappig en vilein ieder ander ook probeert te zijn, Graham weet ze te overtreffen. 

Sinds vorige keer ben ik niet meer alleen in ons gezin. Jongste haakte aan bij de tweede halve finale en haakte pas na de finale weer af, licht teleurgesteld dat het hele festijn er weer voor een jaar op zat. 

We moesten er nog even een jaartje extra op wachten maar dat drukte de pret niet. Helemaal niet toen bekend werd dat één van haar voorbeelden, Nikki de Jager van Nikkie Tutorials werd toegevoegd aan het presentatieteam. 

We genoten volop van de jurken van de dames, de pakken van Jan, de zilveren 'jurkjes' van diverse deelnemers, het verstaanbare Engels van de presentatoren, de lichtshow, de special effects, de aankondigingsfilmpjes, de pauze-acts en oja, ook van de liedjes. En ik had mazzel, omdat jongste zondagmorgen onchristelijk vroeg moest werken heb ik de hele finaleshow zondagmiddag opnieuw mogen kijken. Heel pijnlijk om een van mijn favorieten (Portugal) opnieuw vreselijk weinig punten te zien krijgen. Erg fijn om twee andere favorieten nummer één en twee te zien worden. 

Het nadeel van twee keer de finale kijken? Ik zing nog steeds de hele dag de huppelkutliedjes. Want die zijn in mijn hoofd blijven hangen.

Zingen = 1) Met de stem muziek voortbrengen 2) Dierengeluid 3) Fluiten 4) Galmen 5) Jodelen 6) Kerkelijke handeling 7) Kwelen 8) Kwinkeleren 9) Musiceren met de menselijke stem

1 opmerking: