dinsdag 15 januari 2019

#wot 2-2019


Ansichtkaart ~1) Ansicht 2) Contactkaart 3) Fotokaart 4) Kaart om te versturen 5) Poststuk 6) Prentbriefkaart 7) Soort kaart

Hoewel ik nog geregeld deze en gene een kaartje stuur, is het zelden een ansichtkaart. Best een beetje raar als je bedenkt dat ik op een van de meest mooie gebieden van Nederland woon. Daar zijn best heel veel kaarten van gemaakt.


Het heeft toch iets te maken met het gebrek aan privĂ© op zo’n kaartje. Vaak stuur ik een kaartje toch met een boodschap. Een boodschap die vooral voor de ontvanger bestemd is. Of deze ontvanger vervolgens aan Jan en alleman dit kaartje wil laten lezen zal me worst zijn. Ik wil gewoon graag dat de ontvanger hier zelf voor kan kiezen.

Een ander nadeel van een ansichtkaart vind ik de toch wel erg beperkte ruimte om een eigen boodschap mee te geven. Ik ben nou eenmaal lang van stof. Dat past niet op een half A6-je.


Waar ik wel dol op ben zijn oude ansichtkaarten. Ik vind het fantastisch om te zien hoe mijn omgeving er in vroegere tijden uit zag. Soms uit puur nostalgische redenen, maar soms ook om te zien hoe dingen veranderd zijn door de jaren heen.

Zo wordt de toren van Meppel al jaren afgebeeld. Het fascineert me hoe de toren al die jaren precies hetzelfde gebleven is terwijl zijn omgeving, het kerkplein, er steeds een beetje anders uitziet. Details die pas opvallen als je twee kaarten naast elkaar legt. Daar over mijmeren en fantaseren is een heerlijke bezigheid.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten