zaterdag 6 oktober 2018

Een schier onmogelijke liefde


In het voorjaar was er plots een moment dat ik op was. Na jaren van zorgen voor de jongens, vechten tegen alles en iedereen voor erkenning, juiste zorg en een goede plek in de maatschappij voor ze en tobben met de gezondheid viel alles op zijn plek. De zorg was helemaal rond, de jongens zijn op weg naar hun eigen toekomst en de gezondheid werd stabiel. Er kwam rust en daarmee ruimte voor alle angst en onzekerheid die in mij huizen.

Kort samengevat: Het leven is mooi. Mijn leven is goed. Ik moet alleen nog een manier vinden er oprecht en volledig van te genieten. Ik ben op weg.


Op mijn weg heb ik wat dingen over mijzelf ontdekt. Een van de grootste ontdekkingen is toch wel dat ik echt heel graag wil verhuizen.
Niet dat ik geen fijne woning heb. Niet dat ik er ongelukkig ben. Het is een prima woonruimte. Ruim, ieder een eigen plek, comfortabel. Het is enkel  gevoelsmatig niet mijn thuis. Ik voel me niet op mijn plek.

Praktisch gezien zal het nog heel lang duren voor we kunnen verhuizen. Er is financieel niet echt veel ruimte om zoiets te doen. Maar een mens mag dromen.


Toen ik manlief vertelde dat ik op termijn wil verhuizen hebben we voor de grap Funda er bij gepakt. Wat nou als we financieel konden veroorloven wat we wilden, wat zouden we dan willen. Vrijstaand, liefst aan vaarwater, een wat ouder huis, een huis met karakter.

We klikten van huis naar huis en plots was het daar. Mijn huis. Mijn droomplek. Mijn utopie.

Dit huis heeft alles wat ik wil. Het bulkt van het karakter. Het heeft een fijne tuin aan vaarwater. Het heeft zelfs een boothuis. 

Er is maar een groot bezwaar. Het is ver boven zelfs ons meest stoutmoedige budget. Om hier te kunnen gaan wonen zal ik een heel flinke prijs in de staatsloterij moeten winnen.

Maar manmanman wat ben ik verliefd. Ik droom zelfs van dit huis. Ik heb het al drie keer helemaal ingericht. Ik heb er al wat bij gebouwd. Ik heb de verbouwplannen zelfs al weer herzien.


Liefde is een vreemde ziekte. Zeker als je stapelverliefd bent op een woning.Geen opmerkingen:

Een reactie posten