vrijdag 2 september 2016

WOT deel 35

Grenzen ~ 1) Afperking 2) Afpaling 3) Afscheiding 4) Afscheidingslijn 5) Begrenzing 6) Buitenrand 7) Begrensde tijdruimte 8) Beperking 9) Denkbeeldige lijn 10) Demarcatielijn 11) Drempel 12) Denkbeeldige lijn die twee gebieden scheidt 13) Deellijn (crypt.) 14) Einde 15) Gemeentegebied 16) Grenslijn 17) Grenswaarde 18) Kant 19) Kust 20) Landgrens 21)

Mijn grenzen en ik staan niet op goede voet. Het is geen dikke ruzie of oorlog, maar van vrede is ook geen sprake. Hooguit van lieve vrede, maar zoals altijd is lieve vrede vooral een bron van spanning en ergernis.

Ik voel mij een beetje bedrogen door mijn grenzen. Ik heb tijdenlang heel hard geprobeerd ze te eerbiedigen. Natuurlijk heb ik ze af en toe een beetje opgerekt, een beetje verlegd en misschien zelfs wel ietwat genegeerd, maar om me dan zo af te straffen vind ik toch wel schieten met een kanonskogel op een mug.

Wat er aan de hand is? Nou, ik ben bedeeld met nieuwe grenzen. Sinds twee weken mag ik mij scharen onder de astmapatiënten. Voor mij kwam de diagnose nog al uit de lucht vallen. Ik wist natuurlijk wel dat ik daarop werd onderzocht maar dat uit die onderzoeken daadwerkelijk naar voren zou komen dat ik astma heb had ik niet gedacht.

Na het eerste ongeloof ben ik nu in de boze fase aangekomen. Weer heeft mijn lijf een manier gevonden om mij te begrenzen. Weer moet ik opnieuw gaan onderzoeken wat mijn lijf wel wil en vooral ook wat niet. Weer eist mijn lijf een respect wat het zelf niet lijkt te geven. Weer zal ik moeten accepteren dat mijn hoofd, hart en lijf zeer verschillende dingen willen. Ik zal opnieuw een eenheid moeten zien te smeden tussen deze drie.
Voorlopig zie ik dat nog niet gebeuren. Mijn hoofd wil niet bevatten dat ik astma heb. Mijn hart wil even niet van datzelfde hoofd of het dwarse lijf houden. En het lijf wil absoluut geen polonaise.


Ja, het komt wel weer goed. Maar voorlopig ben ik vooral erg rebels en schop tegen de grenzen van hart, hoofd en lijf. Ze hebben me namelijk weer in de steek gelaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten