woensdag 25 maart 2015

Een spannende dag

Vandaag was een grote dag. Niet alleen voor jongste die vandaag eindelijk, na bijna drie dagen wachten, een proefles kickboksen mocht volgen, maar ook voor Ivy, die vandaag gesteriliseerd werd. Eigenlijk was het vooral voor mij een heel spannende dag door deze spannende dingen. Het gaat hier namelijk wel om mijn jongsten, mijn kleintjes, mijn ‘zorgen’ kindjes.

Nadat Ivy enige weken geleden overduidelijk ernstig krols was werd de noodzaak tot sterilisatie duidelijk. Het is vrij simpel. Een katje dat krols wordt, is gezond genoeg om inge├źnt en gesteriliseerd te worden. Liefst voor ze weer krols wordt en wel uitbreekt en op zoek gaat naar een welwillende kater.
De dierenarts onderzocht Ivy nog eens grondig en was het met mijn redenatie eens. Een afspraak was snel gemaakt. En vandaag was de grote dag. Alles is goed gegaan. En ondanks dat ze rustig aan moet doen vliegt ze alweer op volle snelheid door het huis.

Ook de proefles hing al wat langer in de lucht. Al langer was jongste niet meer erg enthousiast als het tijd was voor paardrijles. Hij heeft er geen hekel aan maar het plezier spatte er niet meer van af. Dus maakte u een afspraak. Terwijl de leskaart werd afgemaakt bedacht hij een andere sport om te gaan doen. Maar lange tijd was erg onduidelijk welke sport uitgeprobeerd ging worden. Zoon duidelijk dat de leskaart paardrijden nog een paar maal werd verlengd. Maar vorige maand was het dan zover. Hij wist het zeker. Hij wilde niet meer paardrijden maar een vecht/verdedigingssport gaan doen.

En dus ging u digitaal wat rondkijken. Want hoewel zijn keuze zeer belangrijk is weet u dat ervoor optimaal sportplezier voor hem net iets meer nodig is. Hij heeft voor het paardrijden ook al een tijdje van sport naar sport gezworven omdat de intenties in de sportverenigingen vaak prima zijn maar de praktijk vaak toch wat meer moeite heeft met een jongen die duidelijke structuur en instructies nodig heeft om lekker te kunnen sporten.

Tijdens uw zoektocht vertelt uw middelste zoon dat het project ‘special heroes’ bij hun op school draait en dat hij de komende lessen gaat kickboksen. Bekend met de doelstellingen van Special Heroes zoekt u uit welke sportschool deze lessen gaat verzorgen want deze sportschool maakt dus daadwerkelijk werk van zijn intenties. Niet zaligmakend wel hoopgevend. Als dan ook nog eens blijkt dat de sportschool op nog geen vijf minuten fietsen zit, is een afspraak voor een proefles zo gemaakt.Al twee dagen heeft zoonlief lichtelijk de zenuwen. Hij vindt het zo spannend dat u blij bent dat u vandaag nog wat andere dingen te doen heeft. Maar dan om half vier is het dan eindelijk zo ver. Hij mag zijn sportspullen gaan pakken.
Al tijdens de les ziet u jongste volop genieten. En hoewel u het eigenlijk al weet stelt u hem toch de vraag: ”En? Volgende week weer?”
Het is duidelijk. Jongste heeft een nieuwe sport gevonden.1 opmerking: