woensdag 7 november 2012

zeikwijf


Binnen ons gezin sta ik niet bekend als iemand met een heel grote blaas. Binnen onze familie- vrienden- en kennissenkring ook niet trouwens. Ik sta eerder bekend als iemand die heel vaak moet plassen.
Sommige momenten zijn sterk geconditioneerd. Zo moet ik altijd voor we ergens heen gaan. Bezoek ik altijd het toilet als het eten klaar is voor ik aan tafel ga. En als ik naar bed toe ga kan ik zodra ik boven ben doorlopen naar de badkamer.
Andere momenten zijn niet geconditioneerd maar toch moet ik dan altijd. Zet mij langer dan een half uur in een auto en ik kan meteen op zoek naar het dichts bijzijnde toilet. Laat mij met de trein reizen en ik sta voor het eindstation al op knappen. En de meest vervelende, ik moet altijd plassen als ik net echt lekker in bed lig.
Ik kan altijd wel. Zelfs op commando. Ik heb nog nooit problemen gehad met een potje volplassen voor een urinecontrole. Geef me een toilet en een minuutje en je hebt genoeg urine voor twee of drie onderzoeken.
Toen de doktersassistente mij gisteren dan ook vertelde dat ik een plastablet kreeg tegen de hoge bloeddruk kon ik een grinnik maar ternauwernood onderdrukken. Ja hoor, Mies Pies krijgt een plastablet. Toen de apotheker mij nogmaals vertelde dat dit een plastablet was en ik daar echt even rekening mee moest houden kostte het moeite mijn lachen in te houden.
Thuisgekomen vertelde ik manlief wat er die dag zoal was geconstateerd en welke maatregelen er waren genomen. Bij het woord ‘plastablet’ keek hij me eens ongelovig aan en barstte uit in een onbedaarlijke lachbui. Eenmaal uitgelachen waren we het al snel met elkaar eens. Als die pillen hun werk goed doen word ik echt een zeikwijf.

6 opmerkingen:

 1. Dat wordt een handje vol plaszakken mee als je een uurtje weg moet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik je moet helpen met sparen van flessen zeg het maar hoor. Er gaan hier genoeg halve litertjes door heen. Tenzij je niet genoeg hebt aan een halve liter natuurlijk. Maar switchen zou ook kunnen daarmee natuurlijk. Kijk dan kunnen we spreken van hergebruik. Ben benieuwd wat voor tassen we dan mee moeten nemen op de ganzendagen. Ik neem niets mee alleen lege flessen hoor en ik dump ze dan bij jouw.

  *drijft een beetje door*

  Genoeg plas om het te laten drijven hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee doe maar niet. Lief aangeboden maar denk dat ik het met een leeg flesje en een vol flesje wel ga redden ;-)

   Verwijderen
  2. Kun je het beste die Vitamine waters nemen als lege fles. Een grotere opening. Praktisch denkwerk.

   Verwijderen
  3. de waterflesjes van de Aldi hebben dat ook. Ideaal voor onderweg :-)

   Verwijderen